to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:11 | 03.12.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Πολιτική επιλογή της ΝΔ να μην ελαφρύνει τα μεσαία, τα φτωχά και τα λαϊκά στρώματα (βίντεο)

Απουσία διαλόγου, αναπάντητα ερωτήματα και πέπλο σιωπής για θέματα που αναδείχτηκαν από φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, είναι τα βασικά συμπεράσματα της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


Ως εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά  και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, απηύθυνε έκκληση προς τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να απαντήσουν στα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Αφορούσαν μεταξύ άλλων την αδιευκρίνιστη κατανομή των φορολογικών επιβαρύνσεων, την απαράδεκτη διάταξη περί παραγραφής, το άρθρο περί αποδέσμευσης δεσμευμένων λογαριασμών, αλλά και άλλων μέτρων που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, αλλά αποδυναμώνουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς και τη φορολογική δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, καταδεικνύοντας την επίφαση διαλόγου στην όλη διαδικασία, κάλεσε τους Βουλευτές της ΝΔ και τον παριστάμενο Υπουργό  να συνηθίσουν «την εφιαλτική ιδέα του διαλόγου, που σημαίνει ότι όταν υπάρχει ένα επιχείρημα, πρέπει να υπάρχει μια απάντηση».

Ο Βουλευτής ανέδειξε την πολιτική επιλογή της ΝΔ να ευνοήσει τα ανώτερα οικονομικά στρώματα, αναφερόμενος σε υπομνήματα φορέων, όπως της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, που τεκμηριώνει με τον πιο σαφή τρόπο την ταξική πολιτική της ΝΔ να ευνοήσει τις υψηλότερες εισοδηματικά κλίμακες και τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές μονάδες, σε αντίθεση με τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα και τις μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και των αλιέων που μιλούν για επιβαρύνσεις. Οι συνεχείς διακοπές και παρεμβολές, αντί για απαντήσεις, από τα κυβερνητικά έδρανα, επιβεβαίωσαν την αδυναμία απαντήσεων στα ερωτήματα που τέθηκαν όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους φορείς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)