to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 07.08.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Ποιος άλλος πρωθυπουργός στο παρελθόν ανέλαβε την επομένη μιας τραγωδίας της πολιτική ευθύνη;

Την στάση προηγουμένων κυβερνήσεων σε εθνικές τραγωδίες ανάλογου επιπέδου (φωτιές στην Ηλεία, ναυάγιο Σάμινα κλπ) υπενθύμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο Ράδιο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.


 Την στάση προηγουμένων κυβερνήσεων σε εθνικές τραγωδίες ανάλογου επιπέδου (φωτιές στην Ηλεία, ναυάγιο Σάμινα κλπ) υπενθύμισε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο Ράδιο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ουδέποτε στο παρελθόν Πρωθυπουργός δεν προχώρησε τόσο άμεσα στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, μετά από εθνική τραγωδία.

    Ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν και σε επιχειρησιακό και σε διοικητικό και σε πολιτικό επίπεδο. Από την επόμενη της καταστροφής έχουν ξεκινήσει οι αναγκαίες κινήσεις για να γιατρέψουμε τις πληγές. Όταν κάποιοι καταλογίζουν ευθύνες στην κυβέρνηση και μας κουνούν το δάκτυλο για το τι κάναμε, πρέπει να αναλογιστούμε το τι παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015. Η κατάσταση που παραλάβαμε τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και άλλων τομέων ήταν δεδομένη. Να αποδοθούν οι ευθύνες στους προηγούμενους και βεβαίως και σε μας. Για όλα φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το 2015; Εμείς παραλάβαμε ένα κράτος σε μια δεδομένη κατάσταση και αγωνιστήκαμε για μεγάλες αλλαγές μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια.

   Οι όποιες ευθύνες, δεν μπορούν να αποκρύψουν το μεγάλο έργο που κάναμε, το συνολικό έργο μας, τα πάρα πολλά που καταφέραμε. Από τα στοιχεία των φυσικών καταστροφών και από τα στατιστικά δεδομένα, προκύπτει ότι αυτή η κυβέρνηση τα πάρει πολύ καλύτερα από προηγούμενες κυβερνήσεις.

   Η τραγωδία και οι νεκροί επιβάλουν έναν εθνικό σχεδιασμό και συναίνεση μπροστά σε ένα σημαντικό πρόβλημα για τη χώρα. Είναι θλιβερή η πολιτική αντιπαράθεση πάνω στον αριθμό των νεκρών σε κάθε κυβερνητική περίοδο. Υπάρχουν άλλοι τομείς για πολιτική αντιπαράθεση.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'' Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ Β.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ;

  Γιατί δεν αναρτήθηκε στο ''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ'' η ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Β.Οικονόμου για εξαίρεση από τους δασικούς χάρτες περιοχών της Αττικής ρώτησε ο Τ.Αλεξιάδης, χωρίς φυσικά να πάρει απάντηση, για τον βουλευτή που προτρέπει σε πράξεις βίας κατά της κυβέρνησης.

   Ας μην ξεχνάμε ποιοι έκαναν πολιτικές καριέρες και ποιοι κάλυψαν πολιτικά όλα αυτά που έγιναν στον τομέα των αυθαιρέτων.


ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

  Το 2018 θα δοθεί μέρισμα περίπου 700 εκατ. Το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο που κατατέθηκε προβλέπει ότι το 2019 θα δοθούν 700 εκατ έως 1 δις και το 2020-2022 θα δοθούν περίπου 3 δις.

  Το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να έχουμε εκείνη την πολιτική που θα ανακουφίσει την κοινωνία, ενταγμένη σε ένα πλαίσιο, που δεν θα επαναλάβει τα λάθη που μας οδήγησαν στην περίοδο της μνημονιακής βαρβαρότητας. Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την κατάσταση που την παραλάβαμε.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)