to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 25.09.2018

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Το πλεόνασμα του οκταμήνου 2018 αποδεικνύει ότι δεν είναι αναγκαία η περικοπή συντάξεων (βίντεο)

«Τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο οικονομικών χθες, δείχνουν ότι τα οικονομικά πάνε πάρα πολύ καλά»


Στην εκπομπή Alpha Ρεπορτάζ σήμερα ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε:
 
  • Για τις συντάξεις και το πλεόνασμα οκταμήνου

   Τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο οικονομικών χθες, δείχνουν ότι τα οικονομικά πάνε πάρα πολύ καλά, έχουμε ένα πολύ μεγάλο πλεόνασμα 3,157 δισ στο οκτάμηνο όπως αναφέρατε και εσείς και επειδή αναφέρθηκε από που προέρχεται, από που είναι αυτό το πλεόνασμα, να πω ότι τα έσοδα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι μειωμένα μόνο κατά 166 εκατ. έναντι του στόχου. Τα 3,157 εκατ. πλεόνασμα (για το οκτάμηνο) δείχνουν ότι  θα κλείσουμε το έτος με μεγάλο πλεόνασμα στον τομέα των εσόδων. Αυτό είναι ήδη και θα είναι το μεγάλο μας όπλο, γιατί και στα άλλα στοιχεία έχουμε πολύ καλές οικονομικές ειδήσεις και γι'αυτό νομίζω ο κ. Ντράγκι χθες καθώς και ο κ.Γκουαλτιέρι ( ο ένας πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ο άλλος Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών), ξεκαθάρισαν την στάση Ευρωπαϊκών οργάνων.

    Δεν ισχύει ότι το πλεόνασμα οφείλεται στο ότι με κάποιον τρόπο καθυστερούμε τις πληρωμές. Αν δει κάποιος τις διαδικασίες των επιστροφών φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ προχωρούν κανονικά. Δεν υπάρχει εκεί μία στασιμότητα και σε προηγούμενα χρόνια ξεπεράσαμε ακόμα και τον στόχο των επιστροφών.

    Νομίζω ότι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και άλλοι αρμόδιοι Υπουργοί, έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια. Δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε περικοπές των συντάξεων. Άλλωστε και η δήλωση του κ.Ντράγκι χθες, ήταν σαφέστατη ότι αυτά τα ζήτησε το ΔΝΤ, δεν τα ζήτησαν τα Ευρωπαϊκά όργανα.

  • Για τη συμφωνία των Πρεσπών

   Στην πολιτική ο καθένας παίρνει την ευθύνη για αυτά που κάνει και γι'αυτά που δεν κάνει. Εμείς πήραμε την ευθύνη και φέραμε ένα θέμα στην Ελλάδα, όχι με κριτήριο το τι είναι καλό για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά το τι είναι καλό για τη χώρα. Και επειδή όλοι έχουμε ευαισθησίες, εμείς δεν διδάσκουμε πατριωτισμό δεν δεχόμαστε όμως και μαθήματα πατριωτισμού και θεωρούμε ότι αυτή η συμφωνία είναι καλή για τη χώρα.

    Βεβαίως και θα ψηφιστεί από την Ελληνική βουλή, διότι θεωρούμε ότι υπάρχει εκείνο το πολιτικό προσωπικό που θα υπερψηφίσει την συγκεκριμένη συμφωνία και μάλιστα η πλειοψηφία δεν θα είναι οριακή. Και αυτοί που είναι εναντίον της συμφωνίας και που κατά καιρούς φέρνουν στην επιφάνεια διάφορες δηλώσεις πολιτικών από τα Σκόπια, να μας πουν αν δεν υπήρχε η συμφωνία τι θα έλεγαν αυτοί οι πολιτικοί;

  • Για την δικαστική έρευνα στο ΜΑΤΙ

    Η πυροσβεστική πολύ γρήγορα έδωσε ένα μεγάλο πόρισμα 100 σελίδων. Παρεμβάσεις εμείς στη δικαιοσύνη ούτε κάναμε ούτε κάνουμε. Αυτά ανήκουν σε προηγούμενα πολιτικά καθεστώτα, που κυβέρνησαν και μας έφεραν εδώ. Επειδή ακούσαμε πάρα πολλά από το πρωί, που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αυτό που συζητήθηκε  χθες είναι το αν η ποινική διαδικασία θα περιμένει το πόρισμα της πειθαρχικής διαδικασίας. Επειδή ορισμένοι ανακαλύπτουν σήμερα την Αμερική, αν δείτε πάρα πολλές έρευνες για θέματα διαφθοράς κλπ θα διαπιστώσετε ότι είναι το προβλεπόμενο. Άλλο να καθυστερήσει (και δεν πρέπει να καθυστερήσει) αλλά δημιουργούν θέμα για κάτι το οποίο είναι ήδη στην δικαιοσύνη και λειτουργεί και ισχύει. Αναλογιστείτε αν ένας κρατικός λειτουργός παραπεμφθεί στην ποινική διαδικασία και καταδικαστεί και αθωωθεί στην πειθαρχική ή και το αντίθετο. Κάποιοι να μην βιάζονται, να δουν πως είναι οι διαδικασίες για το δημόσιο, οι οποίες ψηφίστηκαν από προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι από εμάς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)