to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:04 | 11.07.2017

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Περσινά ξινά σταφύλια οι «αποκαλύψεις» Βαρουφάκη (βίντεο)

«Όταν είσαι υπουργός, πρέπει να πεις τα πράγματα με το όνομα τους, όσο είσαι υπουργός», είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης αναφερόμενος στον Γιάνη Βαρουφάκη


Οι «αποκαλύψεις» Βαρουφάκη περί plan B αποτελούν «περσινά ξινά σταφύλια», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Παπαδημούλης: Η εμμονή της ΝΔ στη ρετρό "Βαρουφακιάδα" δείχνει αντιπολιτευτική πενία

Όπως υπενθύμισε για το θέμα έχει τοποθετηθεί επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ήδη από τις 31/07/2015, όπου με σαφήνεια  είχε πει ότι όχι μόνο δεν εξέταζε η κυβέρνηση θέμα εξόδου από το ευρώ, αλλά αναγκαστήκαμε να πάρουμε τόσα μέτρα για να κρατήσουμε την χώρα σε ευρωπαίκή πορεία.  

«Η κυβέρνηση δεν εξέτασε το ενδεχόμενο παράλληλου συστήματος πληρωμών, γιατί δεν εξέτασε καθόλου το θέμα εξόδου από την ευρωζώνη και το θεμα παράλληλου νομίσματος», ξεκαθάρισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επίσης υπογράμμισε με νόημα, «όταν είσαι υπουργός, πρέπει να πεις τα πράγματα με το όνομα τους, όσο είσαι υπουργός». «Αν ανακαλύπτεις το πρόβλημα αφού φύγεις από την υπουργική σου θέση κι αρχίζεις  τις αποκαλύψεις, καταλαβαίνω ότι συντηρεί την ανάγκη κάποιων να παραμένουν στη δημοσιότητα, όταν δεν έχουν να πουν κάτι καινούριο, αλλά δεν είναι πολιτικά σωστό να φεύγεις από μια θέση και να αρχίσεις να λες πράγματα που δεν έλεγες όταν ήσουν στη θέση», συμπλήρωσε. 

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η... συριζαία κ. Θάνου κι ο... ακομμάτιστος κ. Αθανασίου

Πολύ σωστή επιλογη η Βασιλική Θάνου

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση της Βασίλικής Θάνου στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού, ο Τρύφων Αλεξιάδης, σημείωσε ότι «δεν βλέπουμε κανένα πρόβλημα σε αυτή την επιλογή».

«Γνωρίζω την κ. Θάνου γιατί είχα την τιμή να υπηρετήσω στην υπηρεσιακή κυβέρνηση ως υπουργός μαζί της και συνεργάστηκα για έναν μήνα με εκείνη. Σε αυτό τον μήνα κατάλαβα και την επιστημονική της κατάρτιση και τον επαγγελματισμό της και την αξιοπιστία της ως δικαστικός λειτουργός και θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός. Δηλαδή τι έκανε ο πρωθυπουργός και συζητάμε σήμερα; Γιατί πρέπει να συζητάμε στην Ελλάδα και τι είναι είδηση… Ο πρωθυπουργός επέλεξε ένα καταξιωμένο στέλεχος, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, και πολύ σωστά το έβαλε επικεφαλής του νομικού του γραφείου», είπε ο πρώην υπουργός.

«Πολύ σωστή ενέργεια», επανέλαβε με έμφαση, και συνέχισε λέγοντας: «δεν καταλαβαίνω λοιπόν που είναι το θέμα, εκτός αν το θέμα είναι όπως είπα και πριν, να ψάχνουμε να βρούμε κάποιο ζήτημα και να το κάνουμε είδηση».

«Καταλαβαίνω την πολιτική προσπάθεια, ειδικά της αντιπολίτευσης, να προσπαθεί αυτή την εποχή να αλλάξει την ατζέντα κι αντί να συζητάμε το τι κάνουμε μετά τη συμφωνία και πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των πολιτών να πηγαίνουμε μια σκανδαλολογία», κατέληξε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

* ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντηση Παπαγγελόπουλου στους δικαστές

Όλοι κρινόμαστε μέσα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αλλά και η Δικαιοσύνη κρίνεται

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση των Δικαστικών και Εισαγγελέων που καταγγέλλουν επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, ο Τρύφων Αλεξιάδης είπε: «Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε εκφραστεί κι έχουμε δώσει αγώνα από την εποχή που ήμασταν στην αντιπολίτευση για τον σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, στην οποία δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρέμβαση. Άλλο όμως αυτό, κι άλλο να έχουμε δυνατότητα να κρίνουμε και να τοποθετούμαστε πάνω στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως πχ για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα θέμα της παράτασης των παραγραφών, για την οποία εγώ βγήκα από την πρώτη ημέρα και είπα δημόσια ‘’αυτή η απόφαση συμβάλλει στην επιβολή του Συντάγματος για να υπάρχει απονομή Δικαιοσύνης, βοηθάει ή δεν βοηθάει;’’. Αυτό είναι το πολιτικό ερώτημα».

«Θεωρούμε λοιπόν ότι υπάρχουν αποφάσεις της Δικαιοσύνης που είτε βάζουν ερωτηματικά ως προς το πότε εκδοθήκαν, με την έννοια της πολιτικής συγκυρίας, είτε δημιουργούν ερωτηματικά ως προς το σκεπτικό τους», παρατήρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω αποφάσεις της Δικαιοσύνης πριν από λίγα χρόνια, να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον για να απορρίψουν προσφυγές πολιτών ή σωματείων, ενώ τώρα το δημόσιο συμφέρον έχει πάει περίπατο κι ανακαλύπτουν κάποια άλλα δικαιώματα», συνέχισε.

«Άρα όλοι κρινόμαστε, μέσα στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αλλά και η Δικαιοσύνη κρίνεται», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)