to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:47 | 24.08.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Το ΠΑΣΟΚ θα ταυτιστεί με τον ακροδεξιό λόγο της Ν.Δ.; (βίντεο)

Αυτοί που συμφώνησαν σε πλεονάσματα του 4,5% κατηγορούν εμάς για υπερπλεόνασμα υποστήριξε ο συντονιστής Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1.


Η περίοδος των Μνημονίων έχει τελειώσει όμως δεν έχει τελειώσει η περίοδος της οικονομικής κρίσης εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης υπογραμμίζοντας ότι «αν είχε μείνει η προηγούμενη κυβέρνηση θα είχαμε στόχο 4,2 πλεόνασμα το 2016, 4,5 το 2017 και το 2018. Αυτοί που είχαν συμφωνήσει σε τέτοια πλεονάσματα κατηγορούν εμάς για υπερπλεόνασμα και όταν δίνουμε κοινωνικό μέρισμα δεν το ψηφίζουν τελικά».

Σημαντική η πτώση της ανεργίας που έχει επιφέρει η κυβέρνηση καθώς και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις με τις συλλογικές συμβάσεις και την επαναφορά του κατώτατου μισθού.  Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται η Μ. Σπυράκη που λίγο πριν μίλησε για «λελογισμένη αύξηση του κατώτατου μισθού» μην τυχόν και αυξηθεί λίγο παραπάνω για τους εργαζόμενους.

Μιλώντας για τα πλεονάσματα εξήγησε ότι υπάρχουν πλεονάσματα που οφείλονται σε φορολογικά έσοδα και άλλες χρονιές που έχουμε από τα έσοδα του ΕΦΚΑ, ενώ ως και το 80% των πολιτών πληρώνει λιγότερα για τις ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Απαντώντας για τις συνεργασίες που επιδιώκει η κυβέρνηση, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι η Αριστερά μιλούσε πάντα για απλή αναλογική και αυτό σημαίνει ευρύτατες συνεργασίες. «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει την επόμενη μέρα;  Θα ταυτιστεί με τον ακροδεξιό λόγο της Ν.Δ., ή με μια μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με ανοίγματα σε πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους».

Κατ. Μπρ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)