to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 17.12.2021

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Παροχές εκτός προϋπολογισμού, σημαίνει πως ο πανικός τους «έχει ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο»

Βαρύτατες οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, αν συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργοί ή ο ίδιος γνώριζαν την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα και έλεγαν τα φαιδρά που ακούστηκαν μέσα στη Βουλή, άλλο ένα στοιχείο που μαζί με τα δημοσκοπικά δεδομένα και τον Προϋπολογισμό που κατέθεσε δείχνουν ότι η διαδικασία φθοράς της κυβέρνησης είναι πλέον μη αναστρέψιμη


Σε συνέντευξή του στο BLUE SKY ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης μίλησε με σαφήνεια για τις εγκληματικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίες έρχονται να «δέσουν» απόλυτα με τις ακραίες και γραφικές εκφράσεις που έχουν ακουστεί από χείλη κυβερνητικών στελεχών όπως «να μη σώσουν και εμβολιαστούν» ή ότι η δημιουργία ΜΕΘ αποτελεί περιττή πολυτέλεια και σπατάλη χρημάτων…  Η ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός από τους συγγραφείς της έκθεσης και η συνέντευξή του που δηλώνει ξεκάθαρα πως από τον Μάιο είχαν ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο δεν επιτρέπει σε κανένα να σωπαίνει και πρέπει να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν γνώριζαν.

Ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε το παρελθόν στελεχών της ΝΔ που άλλοι σαν υπουργοί απέλυαν υγειονομικούς και έκλιναν νοσοκομεία, άλλοι δήλωναν πως έπρεπε να τα γκρεμίσουν κιόλας μην τυχόν και ξανανοίξουν και μίλησε για τη θλιβερή κατάσταση της δημόσιας υγείας που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, τις προσπάθειες για ανάταξη και το τι παρέδωσε στον τομέα της Υγείας το 2019. Η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης που τελευταία έφτασε στην τιμωρητική  επιβολή χαρατσιού 100 € τον μήνα σε πολίτες που διακινδυνεύουν έτσι να δουν κατασχέσεις σε λογαριασμούς τους, σε συνδυασμό με τα ψεύτικα νούμερα για χιλιάδες ΜΕΘ που ακούγονται ότι υπάρχουν, ενώ ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, αποδεικνύει τη τιμωρητική τους λογική, την προπαγανδιστική και επικοινωνιακή τους επάρκεια και τη διαχειριστική τους ανεπάρκεια.

Στην ερώτηση σχετικά με πρόωρες εκλογές, ο Τρ. Αλεξιάδης τόνισε πως τα συσσωρευμένα προβλήματα της κυβέρνησης στα θέματα της πανδημίας, της οικονομίας αλλά και σε άλλους τομείς δεν την βοηθούν να αντέξει για τον υπόλοιπο, σύμφωνα με το Σύνταγμα, χρόνο του 18μηνου που της απομένει μέχρι της εξάντλησης της θητείας της. Για την δε αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων υπενθύμισε τις πρόσφατες για την εκλογή Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, όπου ο τρίτος εμφανιζόταν να προηγείται όλων… Ειδικότερα όμως για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research μίλησε για σαφέστατο  πολιτικό μήνυμα που προκύπτει με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του ΚΙΝΑΛ να αποδεικνύουν ότι το ερώτημα που θέτει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι «θέλουμε μια κυβέρνηση με επίκεντρο τη συντηρητική παράταξη του κ. Μητσοτάκη με δεξιούς και ακροδεξιούς, ή να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία προοδευτική κυβέρνηση;».

Κλείνοντας ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας που πλήττει ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την απουσία οποιουδήποτε μέτρου που θα ανακούφιζε τον πληθυσμό από τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε και συζητείται στη Βουλή. Επανέφερε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αύξηση του βασικού μισθού, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο καύσιμο κίνησης και θέρμανσης και τόνισε πώς θα αποτελέσει μεγάλο πολιτικό ατόπημα αν ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του το Σάββατο στη Βουλή ανακοινώσει παροχές που δεν έχουν συμπεριληφθεί και δεν προβλέπονται στον Προϋπολογισμό, όπως π.χ. η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους υγειονομικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους. «Μεγάλο πολιτικό ατόπημα ένας Πρωθυπουργός να καταθέσει προϋπολογισμό που έχει συγκεκριμένα μεγέθη, και να έρχεται μετά και να λέει άλλα, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου με παροχές πέραν του  Προϋπολογισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)