to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:52 | 07.08.2015

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Ούτε βήμα πίσω στους φορολογικούς ελέγχους

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως η Αθήνα προσπαθεί να μετατρέψει τον ΕΝΦΙΑ σε «πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» φόρο.


Η προστασία των φορολογουμένων που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους, αλλά και η μετακύλιση βαρών στους πιο εύπορους, αποτελούν τους στόχους της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για την αναμόρφωση της ρύθμισης των 100 δόσεων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως εξετάζονται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια βάσει των οποίων ορισμένοι οφειλέτες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση θα κληθούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο σε λιγότερες δόσεις.

Επισήμανε πως η κυβέρνηση θέλει πρωτίστως να προστατεύσει τους τα αδύναμα στρώματα, και ταυτόχρονα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με «ρεαλισμό» και με γνώμονα την αύξηση των εισπράξεων για τις ανάγκες του κράτους.

Αποσαφήνισε δε πως δεν θα υπάρξει ξανά ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σαν τις 100 δόσεις.

Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο στόχος εισπραξιμότητας παραμένει μεν στα 2,65 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια ώστε ο φόρος να γίνει «πιο δίκαιος και πιο αναλογικός».

«Υπάρχουν δυνατότητες» είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί πως θα επιχειρηθεί μετακίνηση των βαρών σε όσους κατέχουν μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία.

Τέλος, με αφορμή τα περιστατικά προπηλακισμού ελεγκτών του ΣΔΟΕ από επιχειρηματίες, ο κ. Αλεξιάδης διαμήνυσε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα κάνει «ούτε βήμα πίσω» στους ελέγχους, καθιστώντας μάλιστα σαφές πως οι εταιρείες και οι περιοχές όπου έγινε «τσαμπουκάς» θα αποτελούν διαρκή στόχο ελέγχων.

«Θα βρουν αποφασισμένη και δυναμική αντίδραση», είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)