to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:41 | 05.12.2021

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Oσα φτιασιδώματα και να κάνουν οι διάφορες «λίστες», η ΝΔ δεν μπορεί να αλλάξει πρόσωπο

«Η αποτελεσματικότητα ενός τιμωρητικού μέτρου δεν κρίνεται από το αριθμητικό του αποτέλεσμα, καθώς όσο πιο βάρβαρο μπορεί να φέρει και τόσο μεγαλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε σε συνέντευξή του στο KONTRA ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνοντας ως ακραίο παράδειγμα τη σύνδεση του μη εμβολιασμού π.χ. με την κατάσχεση οικιών ή με την αφαίρεση σύνταξης.


«Η επιβολή τιμωρίας και εξαναγκασμού θυμίζει ανελεύθερα κράτη, εποχές βασιλείας και υπηκόων και αποτελεί αντιγραφή πολιτικών βάρβαρων καθεστώτων. Η επιβολή του προστίμου δεν θα έχει αποτελέσματα» εκτίμησε ο βουλευτής, ενώ παράλληλα προειδοποίησε τους πολίτες «να τρέξουν να δηλώσουν ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και να τακτοποιήσουν τους κοινούς λογαριασμούς που διαθέτουν με μέλη της οικογένειάς τους, ώστε στις δύσκολες συνθήκες που αναμένονται το επόμενο διάστημα, να μην έχουν …εκπλήξεις».   
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ταχθεί με σαφήνεια υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, ως βασικού εργαλείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ παράλληλα έχει προτείνει την ενημέρωση και τον διάλογο ως μέσο προσπάθειας πειθούς των πολιτών και όχι μέσω της υποχρεωτικότητας. «Ανοίγονται επικίνδυνοι πολιτικοί και συνταγματικοί δρόμοι», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης «που μπορεί αύριο να οδηγήσουν π.χ. σε αποφάσεις υπουργείου Οικονομικών ή υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης περί αποκλεισμού από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης των παχύσαρκων, των καπνιστών και γενικά πολιτών που «επιβαρύνουν» το ασφαλιστικό μας σύστημα. Στα θέματα υγείας πρέπει να σταθούμε πολύ προσεκτικοί και πολύ σκεπτικοί  όταν μιλάμε για υποχρεωτικότητα».


Για σαφή μηνύματα που στέλνει η κυβέρνηση μέσω των δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης που σαν «λαγός» προαναγγέλλει δικαιολογημένες απολύσεις ανεμβολίαστων πολιτών λόγω ζημίας που επιφέρουν στις επιχειρήσεις, μίλησε στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης,  καλώντας τους εργαζόμενους  να αντισταθούν  και παράλληλα να θυμηθούν ότι «οι σημερινοί αστέρες της κυβέρνησης κ.κ. Μητσοτάκης, Γεωργιάδης κ.α. είναι αυτοί που πριν το 2014 απέλυαν κόσμο και μιλούσαν υπέρ της ελαστικοποίησης της εργασίας. Αυτή είναι η ΝΔ και να μην έχουν καμία αυταπάτη, όσα φτιασιδώματα και να της κάνουν οι διάφορες «λίστες», δεν μπορεί να αλλάξει πρόσωπο. Η δεξιά παραμένει μια ακραία συντηρητική παράταξη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)