to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:11 | 09.12.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης : Ομολογία ενοχής η άτακτη φυγή του πρωθυπουργού

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε να έχει την πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ, να τοποθετήσει τον αρχηγό της κ. Κοντολέοντα, να τοποθετήσει τον ανιψιό του κ. Δημητριάδη γενικό γραμματέα, ο οποίος κατά δήλωσή του στην Επιτροπή της Βουλής παραιτήθηκε και δεν τον έδιωξε κανείς, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός»


Δύσκολη ημέρα για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία χαρακτήρισε τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή και όσα διαμείφθηκαν, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του σε νυχτερινή εκπομπή στην τηλεόραση του ALERT. Από τη μια η απαράδεκτη στάση του πρωθυπουργού, που αντί απαντήσεων για όσα έχουν γίνει στο θέμα των παρακολουθήσεων και όσα αποκαλύπτονται καθημερινά, προτίμησε να φύγει πανικόβλητος και από την άλλη, η απαράδεκτη συμπεριφορά βουλεύτριας της ΝΔ, που αντί να αξιοποιήσει τον κανονισμό της Βουλής αν είχε θιγεί, κινήθηκε απειλητικά προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την κυβέρνηση να μιλά για ανυπόστατα δημοσιεύματα, λες και Documento, Βήμα, Νέα, Καθημερινή κ.λπ. συνεννοήθηκαν για τα ρεπορτάζ τους, με δημοσιευμένα τα ονόματα αστυνομικών που αποσπάστηκαν για συγκεκριμένη υπηρεσία σε συγκεκριμένο κτίριο, με αναπάντητο το καίριο ερώτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας αν παρακολουθείτο ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ, η άτακτη φυγή του πρωθυπουργού είναι το απόλυτο δείγμα επιβεβαίωσης των πολιτικών ευθυνών του και της ενοχής, τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. Υπενθύμισε παράλληλα ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέλεξε να έχει την πολιτική ευθύνη της ΕΥΠ, να τοποθετήσει τον αρχηγό της κ. Κοντολέοντα, να τοποθετήσει τον ανιψιό του κ. Δημητριάδη γενικό γραμματέα, ο οποίος κατά δήλωσή του στην Επιτροπή της Βουλής παραιτήθηκε και δεν τον έδιωξε κανείς, όπως ψεύτικα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός. Αξιοσημείωτο η παραδοχή του παριστάμενου βουλευτή της ΝΔ, ότι πράγματι ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε και δεν εκδιώχθηκε.

Εκτός των πολιτικών ευθυνών και με βάση τις αποκαλύψεις ότι παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο κ. Κουκάκη επειδή ερευνούσε τραπεζικό σκάνδαλο, ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι αν από την εξέταση των γεγονότων αποδειχθεί η μετατροπή και η χρησιμοποίηση της ΕΥΠ από υπηρεσία εθνικής ασφάλειας σε «παραμάγαζο» εκβιασμών και γκρίζων υποθέσεων τότε υπάρχουν σοβαρά ποινικά αδικήματα, το ίδιο και ποινικές ευθύνες.

Κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ που επιδοκιμάζουν την ενοχική στάση του πρωθυπουργού να μην ταυτιστούν με την τακτική του εγκλωβισμού, εκεί που έχει οδηγηθεί ο στενός πυρήνας του Μαξίμου  και έφερε σαν παράδειγμα τη στάση των πρώην πρωθυπουργών κ. Καραμανλή και κ. Σαμαρά που κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας δεν παρευρέθηκαν ούτε στη συζήτηση στη Βουλή. Επιπλέον ζήτησε την καταδίκη της απαράδεκτης και έξω από κοινοβουλευτικά ήθη ευρωπαϊκής χώρας, τραμπούκικης συμπεριφοράς βουλεύτριας της ΝΔ με τον παριστάμενο βουλευτή της ΝΔ να μην καταδικάζει, αλλά να προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει το γεγονός ως μη γενόμενο!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)