to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:38 | 28.01.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Όλη η ΝΔ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κουκουλώσει ένα τεράστιο σκάνδαλο, ένα κακούργημα

«Η ΝΔ, και όχι μόνο πλέον ο κ. Μητσοτάκης, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να κουκουλώσει ένα τεράστιο σκάνδαλο, ένα κακούργημα. Αυτό να το καταλάβει καλά ο ελληνικός λαός και να το καταλάβουν καλά όσοι μετά τις εκλογές σκέφτονται συνεργασία με τη ΝΔ...» υποστήριξε ο Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Κontra24, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στη Βουλή.


«Μέχρι και την ψηφοφορία, το βάρος της υπόθεσης ήταν αποκλειστικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Από σήμερα το βάρος είναι σε όλους τους βουλευτές της ΝΔ. Και πρέπει να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί προσπαθούν να συγκαλύψουν ένα κακούργημα και γιατί δεν απαντούν σε απλές ερωτήσεις» είπε ο βουλευτής Β' Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

«Στην απελπισία τους ακούσαμε ένα τρομερό επιχείρημα, ότι "η παρακολούθηση μπορεί να είναι για το καλό σου". Εγώ ελπίζω ότι όσοι εκπέμπουν αυτό το επιχείρημα να είναι οι ίδιοι αύριο θύματα παρακολούθησης για το καλό τους» είπε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω τη φιλότιμη προσπάθεια των στελεχών της ΝΔ να αναπαράγουν αυτό που τους έδωσε το γραφείο τους να λένε στα ΜΜΕ, αλλά άλλη είναι η εικόνα που είδε ο πολίτης στη Βουλή και άλλο είναι αυτό που περιγράφουν. Και μακάρι αυτό να το κάνουν μέχρι τις εκλογές... Το κάνουν σε πολλούς τομείς, στην οικονομία και σε πολλά άλλα ζητήματα».

«Παρά τις προσπάθειες που έκαναν και τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του Προεδρείου της Βουλής, ο κόσμος κατάλαβε το τι έχει γίνει. Πρώτα απ' όλα, είδε το μεγάλο πρόβλημα στο εσωτερικό της ΝΔ. Ψάξτε και τις τρεις μέρες, αν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Καραμανλής πέρασαν την πόρτα στης Βουλής… Είναι ηχηρή η απουσία τους» είπε σχετικά με την τριήμερη συζήτηση.

«Εδώ έχουμε ένα γεγονός, το οποίο πολλοί νομικοί λένε ότι φτάνει στα όρια του κακουργήματος και από τη ΝΔ ψάχνουν να βρουν γωνία στο τάλιρο! Η ουσία είναι ότι έχουμε παρακολουθήσεις σε υπουργούς, σε στελέχη που βρίσκονται σε ευαίσθητους τομείς της άμυνας της χώρας, στον ίδιο τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων και η ΝΔ ψάχνει δικαιολογίες...» είπε και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης ντρέπεται να φωνάξει τον συγγενή του και αυτόν που είχε βάλει αρμόδιο στην ΕΥΠ και να τους ρωτήσει γιατί παρακολουθούσαν το κύριο Ανδρουλάκη; Γιατί παρακολουθούσαν τον Α/ΓΕΕΘΑ; Γιατί παρακολουθούσαν όλους αυτούς;»

Επιπλέον τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες του ΚΚΕ: «Είναι ψευδές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το ΚΚΕ. Είναι αλήθεια ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι παρακολουθήθηκε το τηλεφωνικό του κέντρο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο όμως ότι το έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ή η ΕΥΠ...»

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ σε θέμα με μια ανεξάρτητη Αρχή, π.χ. την ΑΑΔΕ - όχι την ΑΔΑΕ- που έχει σχέση με τις φορολογικές υπηρεσίες, δεν βγήκαμε να επιτεθούμε στον κ. Πιτσιλή και να πούμε ότι παίζει το παιχνίδι της ΝΔ. Τι κάναμε; Καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή με συγκεκριμένα στοιχεία και περιμένουμε από το υπουργείο να απαντήσει. Εμείς σεβόμαστε τους θεσμούς και ειδικά τις ανεξάρτητες Αρχές» είπε σε άλλο σημείο.

Δείτε το video:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)