to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:56 | 06.10.2017

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Οι προσωπικές στρατηγικές δεν ταιριάζουν με τις αξιακές μας αρχές

Στην αποχώρηση του βουλευτή Κώστα Χρυσόγονου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή


Σημεία συνέντευξης: 

Για την αποχώρηση του Κ. Χρυσόγονου

Θα απαντήσω πρώτα στο θέμα του κ. Χρυσόγονου μία παρατήρηση. Στην Αριστερά έχουμε συνηθίσει να ακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική ηθική και υπ’ αυτή την έννοια θέλω να επαινέσω τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη που όταν διαφώνησε πολιτικά με κάποια ζητήματα επέλεξε πολύ σωστά να παραδώσει την έδρα του και να αποχωρήσει.

Ο καθένας όμως κάνει τις επιλογές του. Είχαμε και στο παρελθόν τέτοια φαινόμενα όπως το 2015 όπου 30 με 35 βουλευτές επέλεξαν να διαφοροποιηθούν και να κρατήσουν την έδρα τους. Να θυμίσω ότι έγιναν εκλογές μετά από λίγο όπου, και ο ελληνικός λαός αλλά και ο κόσμος της αριστεράς έδειξε το πόσο τους εμπιστεύεται ή όχι. Έρχεται λοιπον η ώρα της ψηφοφορίας και όλοι θα κριθούμε.

Σχετικά με την τάση που υποστηρίζει πως υπάρχιε μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσόγονος, επειδή ζω μέσα στον συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του, ζω και μιλάω με τις οργανώσεις, σας διαβεβαιώ ότι δεν βρίσκεται ούτε ένας άνθρωπος που να συμφωνεί με αυτές τις απόψεις και ιδεολογίες. Καταλαβαίνω την πολιτική επιλογή του κ. Χρυσόγονου αλλά βρήκε λάθος τρόπο να τη δικαιολογήσει.

Η δικαιολογία που βρήκε ο κ. Χρυσόγονος δεν απαντάει στα ηθικά ζητήματα της Αριστεράς. Όταν διαφωνείς με μία θέση παραιτείσαι και φεύγεις. Αυτό είναι το σκεπτικό σύμφωνα με τους δικούς μας αξιακούς νόμους όπου δεν είναι αποδεκτές οι προσωπικές στρατηγικές και οι προσωπικές αποφάσεις.

Σχετικά με την ανάπτυξη

Δώσαμε μια μάχη σαν κυβέρνηση το 2015 και επιλέξαμε από το να οδηγήσουμε τη χώρα στα βράχια, να κάνουμε το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου έναν αναγκαίο συμβιβασμό. Τώρα, μετά από δύο χρόνια και βλέποντας την προοπτική του 2018, έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα στην πολιτική και στην κοινωνία που επιβεβαιώνουν ότι η τότε επιλογή μας ήταν σωστή. Τα τελευταία δεδομένα προέρχονται από το σύστημα Εργάνη όπου φαίνεται ότι το εννεάμηνο του 2017 έχουμε 266.000 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι μειώνεται η ανεργία στο 22%. Δεν ωραιοποιώ την κατάσταση αλλά παρουσιάζω τα δεδομένα χωρίς να ξεχνούμε παράλληλα το ποιοι μας έχουν οδηγήσει εδώ. Χαρακτηριστικά να θυμίσω ότι άλλη κατάσταση μας παρουσίαζαν και άλλη βρήκαμε όταν κληθήκαμε να αναλάβουμε.

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ακούμε μια κριτική  που προέρχεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δυνάμεις  που παρέλαβαν τους φόρους περιουσίαςετήσια στα 600-700 εκατ.  και τους πήγαν στα 3,4 δισεκ., και έρχονται και κουνούν το δάχτυλο σε εμάς γιατί δεν το καταργήσαμε. Μας κατηγορούν οι ίδιοι που οδήγησαν την χώρα σε καταστάσεις υπερφορολόγησης. Παραλάβαμε μία χώρα σε κρίση και προσπαθήσαμε με τα δεδομένα που έχουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στα επίπεδα της ανεργίας και στα επίπεδα της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς να πανηγυρίζουμε το success story όπως κάποιοι άλλοι. Οι δείκτες σε αυτούς τους τομείς δείχνουν ότι υπάρχουν θετικά βήματα.

Τον Σεπτέμβρη του 2015 πήγαμε σε εκλογές με μία συγκεκριμένη συμφωνία που είχαμε κάνει. Δεν κρύψαμε το τί έχουμε μπροστά μας. Κάναμε μια διαπραγμάτευση και αυτό που θα πρέπει να δούμε είναι το εάν αυτή η διαπραγμάτευση ήταν καλύτερη ή χειρότερη της προηγούμενης. Επειδή λέτε κύριε Χατζή ότι εμείς ήμασταν χειρότεροι, να σας θυμίσω ότι το 2017 πήγαμε τη διαπραγμάτευση σε πλεόνασμα 1,75% οι άλλοι είχαν δεσμευτεί για 4,5%.
 


Σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή του φύλου

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει τοποθετηθεί στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός αλλά και η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο αυτό δίνει λύση σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που θέλουν να προβούν στην διαδικασία αλλαγής φύλου.

 
 

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)