to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 19.01.2021

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Οι επαγγελματίες της Υγείας αντίθετοι στις ρυθμίσεις του υπ. Παιδείας για τα κολέγια

Ο Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή τις επιστολές του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδοντεχνιτών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας προς τον Πρωθυπουργό και την αρμόδια υπουργό Παιδείας - Οι επαγγελματίες νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας, οδοντοτεχνίτες, μαιευτές-μαίες, κοινωνικοί λειτουργοί, θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις του ν/σ υποβιβάζουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα


Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, κατέθεσε ως Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας τις επιστολές των Διοικητικών Συμβουλίων του Πανελλήνιου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών (07.01.2021) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Επισκεπτών Υγείας (Αρ. Πρωτ. 11/11.01.2021), με θέμα «Άμεση απόσυρση των Νομοθετικών ρυθμίσεων του Ν.4763/2020 για τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (κολέγια)», με τις οποίες δηλώνουν τη σφοδρή αντίθεσή τους προς την τροπολογία της Υπουργού Παιδείας μέσω της οποίας προβλέπεται η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους κατόχους τίτλων σπουδών από τα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης (Κολλέγια), εξισώνοντας τους, με τους τίτλους σπουδών των Πανεπιστημίων.

Με τις επιστολές τους τα Δ.Σ. των προαναφερόμενων Συλλόγων, όπως και τα Δ.Σ. της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, του Πανελλήνιου Συλλόγου  Φυσικοθεραπευτών, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών, του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αττικής και του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος  ζητούν την απόσυρση των ρυθμίσεων θεωρώντας ότι οι ρυθμίσεις επηρεάζουν τα επαγγέλματα υγείας (νοσηλευτή, φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, επισκέπτη υγείας, οδοντοτεχνίτη, μαιευτή-μαίας, κοινωνικού λειτουργού) τα οποία εκπροσωπούν και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Οι επαγγελματίες νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επισκέπτες υγείας, οδοντοτεχνίτες, μαιευτές-μαίες, κοινωνικοί λειτουργοί, των οποίων τα επαγγέλματα είναι νομοθετικώς ρυθμιζόμενα, θεωρούν ότι οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας υποβιβάζουν την Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και συντάσσονται με τις θέσεις των τριών επαγγελματικών επιμελητηρίων της χώρας (του Τεχνικού, Οικονομικού και Γεωτεχνικού).

Θεωρώντας ότι οι ρυθμίσεις επηρεάζουν τα επαγγέλματα υγείας τα οποία εκπροσωπούν και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, τα Δ.Σ. ζητούν την απόσυρσή τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)