to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:30 | 26.10.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Οι εφορίες θα πρέπει, από κέντρα ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας, να μετατραπούν σε κέντρα οικονομικού ελέγχου

«Οι εφορίες θα πρέπει, από κέντρα ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας, να μετατραπούν σε κέντρα οικονομικού ελέγχου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Καβάλας. Μάλιστα, χαρακτήρισε την περίπτωση της Θάσου ως «παράδειγμα για το Δημόσιο που δεν πρέπει να έχουμε».


«Οι Εφορίες θα πρέπει, από κέντρα ταλαιπωρίας και γραφειοκρατίας, να μετατραπούν σε κέντρα οικονομικού ελέγχου», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» Καβάλας. Μάλιστα, χαρακτήρισε την περίπτωση της Θάσου ως «παράδειγμα για το Δημόσιο που δεν πρέπει να έχουμε». Ως γνωστόν, στο νησί, με απόφαση του πρώην γ.γ. Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, έκλεισε το κατάστημα της Εφορίας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ταλαιπωρία των Θασίων. «Η περίπτωση είναι προκλητική», είπε ο κ. Αλεξιάδης, «διότι, εκτός των άλλων, το Δημόσιο ξόδεψε αρκετά χρήματα για την απόκτηση ενός σύγχρονου κτηρίου, και με τη λογική των οριζόντιων περικοπών, το αχρήστευσε, κι ενώ υπολόγισε το κόστος λειτουργίας, που θα γλύτωνε, δεν έδωσε σημασία στο κόστος σε χρήμα, εργατοώρες κλπ του πολίτη».

Το σχέδιο ανασυγκρότησης της οργάνωσης και λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, θα έχει ως στόχο τον περιορισμό των ημερών συναλλαγής των πολιτών με τις Εφορίες, ώστε οι εφοριακοί να κάνουν τις εσωτερικές εργασίες και τους εξωτερικούς ελέγχους, που δεν προλαβαίνουν να κάνουν σήμερα. «Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται με Υπηρεσίες στα πρότυπα των ΚΕΠ, μέσω διαδικτύου και με τηλεφωνικά κέντρα», είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σε τρόπους διευκόλυνσης όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, στον τρόπο συμψηφισμού χρεών του Δημοσίου προς τους πολίτες με χρέη των πολιτών προς το Δημόσιο, την αλλαγή του ρόλου των τραπεζών στην οικονομία και στην εξυπηρέτηση της οικονομικής σχέσης κράτους-πολιτών, στην αναζήτηση λύσεων για τα «κόκκινα δάνεια» και για τα αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτά του Δήμου Καβάλας, για παραχώρηση χώρων ή κτηρίων που ανήκουν στο Δημόσιο «μόνον εφόσον οι προτάσεις των Δήμων οδηγούν σε ρεαλιστικές λύσεις αξιοποίησης».

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης στην Καβάλα του αν. υπουργού περιλαμβάνει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς και τους πολιτικούς παράγοντες του Νομού Καβάλας, όπως και με τους υπαλλήλους των οικονομικών Υπηρεσιών, και την Τετάρτη θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)