to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 07.10.2022

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Όχι στον διαχωρισμό- Σχολικά γεύματα σε όλα τα σχολεία της Νίκαιας

Αναφορά στους αρμόδιους υπουργούς καταθέτει ο Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την εξαίρεση σχολείων της Νίκαιας και του Αγ. Ιωάννη Ρέντη από τα σχολικά γεύματα- «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες διεκδικώντας ό,τι δικαιούνται τα παιδιά μας» αναφέρει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των περιοχών


Στη Βουλή φέρνει ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, το αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη για ένταξη στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων των  13ου -18ου – 19ου – 26ου Δημοτικών Σχολείων Νίκαιας, τα οποία εξαιρέθηκαν σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄5151/4-10-2022 .

Με αναφορά του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Παιδείας & Θρησκευμάτων ο Τρ. Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις και ενημέρωση σχετικά με την ένταξη των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα.

Στο δελτίο τύπου η 'Ένωση και οι συνυπογράφοντες Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 4 Δημοτικών Σχολείων της Νίκαιας αποκαλούν ΑΠΑΡΆΔΕΚΤΟ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ τον διαχωρισμό σχολείων της ίδιας πόλης και υπενθυμίζουν ότι το αίτημα για την παροχή 850 γευμάτων που ισοδυναμεί με την ένταξη των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα, είχε αποσταλεί στους αρμόδιους Υπουργούς από τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς όπως φαίνεται να ληφθεί υπόψη.

Με τα οικονομικά προβλήματα να έχουν κυριολεκτικά γονατίσει τα νοικοκυριά των λαϊκών συνοικιών, όπως της Νίκαιας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων και απαιτεί να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε οι μεν μαθητές να λαμβάνουν σχολικό γεύμα, οι δε οικογένειες να τύχουν οικονομικής  διευκόλυνσης.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Για μια ακόμη διαπιστώνουμε με έκπληξη την εξαίρεση από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων των 13ου - 18ου - 19ου - 26ου δημοτικών σχολείων μας, σύμφωνα με το ΦΕΚ Β΄5151 από 4-10-2022. Το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αλλά και το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβαν υπόψη τους σχετικό αίτημά μας από 21.07.2022 με το οποίο θέταμε την επιτακτική ανάγκη της ένταξης των παραπάνω σχολείων στο πρόγραμμα ζητώντας 850 επιπλέον γεύματα έτσι ώστε να καλυφθούν και τα εν λόγω σχολεία.

Θεωρούμε απαράδεκτο αλλά και προκλητικό να ξεχωρίζουν τα σχολεία σε ¨προνομιούχα¨ και μη και μάλιστα στην ίδια πόλη με αποτέλεσμα την κατηγοριοποίησή τους δημιουργώντας σύγχυση σε γονείς και μαθητές καθώς δεν μπορούν να κατανοήσουν τη λογική τέτοιων διαχωρισμών, τη στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διευκολύνει σημαντικά πολλές οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, όπως το κόστος της ενέργειας, των καυσίμων αλλά και των αγαθών πρώτης ανάγκης. Τα αρμόδια Υπουργεία και η κυβέρνηση με αυτήν τους την αυθαίρετη απόφαση φαίνεται να μη συμμερίζονται την αγωνία των οικογενειών αυτών και να αντιμετωπίζουν τους μαθητές ως αριθμούς και χρηματικό κόστος.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ. Ιωαν. Ρέντη καταγγέλλει την απόφαση για εξαίρεση των 4 σχολείων μας και απαιτούμε να ενταχθούν έστω και τώρα έτσι ώστε όλοι οι μαθητές μας να λαμβάνουν σχολικό γεύμα.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες διεκδικώντας ό,τι δικαιούνται τα παιδιά μας.

Το Δελτίο Τύπου το συνυπογράφουν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των 13ου - 18ου - 19ου - 26ου δημοτικών σχολείων Νίκαιας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)