to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:51 | 22.10.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το FBI, πίσω από το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης και τώρα πίσω από το Υπ. Πολιτισμού (βίντεο)

Με αφορμή τον τραγέλαφο που ζούμε με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση «Τζόκερ», ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως η Αστυνομία πρέπει να ασχολείται με το κύριο έργο της, που αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας, το οικονομικό έγκλημα, την ασφάλεια των πολιτών από παραβατικές συμπεριφορές και όχι να απασχολεί σημαντικό ποσοστό του προσωπικού της με την κοινοποίηση εγγράφων, με το ποιος καπνίζει ή ποιος μπαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Ο Βουλευτής, καλεσμένος στο «Αποκαλυπτικό δελτίο», είπε πως υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν, τονίζοντας παράλληλα τη διαφορά αντιμετώπισης παρόμοιων θεμάτων από τα ΜΜΕ, που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ένα κρατικός υπάλληλος δεν έκανε καλά τη δουλειά του έφταιγε ο Υπουργός και τον καλούσαν σε παραίτηση, ενώ αντίθετα επί ΝΔ φαίνεται πως φταίνε μόνο οι υπάλληλοι και δεν ευθύνονται οι Υπουργοί. 

Ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στην υποκριτική στάση μέσων ενημέρωσης που αναπαράγουν πληροφορίες  ότι ο νόμος είχε υπογραφεί από τον Γιάννη Ραγκούση, αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία στην υπουργική του θητεία, όταν λειτουργώντας συλλογικά, συνυπέγραφε νόμους και διατάγματα ως συναρμόδιος Υπουργός, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν έδινε τη δυνατότητα σε υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού να φωνάξουν την Αστυνομία και να κάνουν προσαγωγές ανηλίκων.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει η τοποθέτηση του παριστάμενου Βουλευτή της ΝΔ Βασ. Οικονόμου, ο οποίος μίλησε για «προβοκάτσια υπηρεσιακών παραγόντων», αφήνοντας υπονοούμενα, στο πλαίσιο της γνωστής fake προπαγάνδας, για αποκαλύψεις με «δεδομένα που θα μας εκπλήξουν με τους υπαλλήλους του Υπ. Πολιτισμού να είναι πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ». Στην ανεκδοτολογική αυτή προσπάθεια αποποίησης ευθυνών των Υπουργών της ΝΔ, ο Τρύφων Αλεξιάδης θύμισε πως κατά τα λεγόμενά τους, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από οποιοδήποτε κυβερνητικό φιάσκο, από την έρευνα του FBI για τη Novartis, το ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης, μέχρι το Υπουργείο Πολιτισμού τώρα.

Στη συζήτηση περί οικονομικών θεμάτων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως σε βάθος χρόνου, με το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης θα έχουμε μειώσεις επικουρικών συντάξεων, ενώ τόνισε πως περιμένει απαντήσεις για την αύξηση κατά 620 εκατ. ευρώ των ασφαλιστικών εισφορών που εμφανίζονται στο προσχέδιο προϋπολογισμού.

Αναφερόμενος στα περί «νέου» εξωδικαστικού μηχανισμού, θύμισε ότι ο νόμος Κατσέλη που είχε λήξει τον Δεκέμβριο του ΄14 και μαζί του η προστασία της πρώτης κατοικίας, τροποποιήθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο και δημιουργήθηκε η πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που αφορά τη ρύθμιση χρεών προς το δημόσιο, προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Υπερασπίστηκε το έργο των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και τη βοήθεια που παρείχαν και αναμένει να δει, είπε, τον τρόπο που η κυβέρνηση θα προστατεύσει τις κατοικίες από τους πλειστηριασμούς. 

Δείτε το video: 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)