to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 18.06.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Ο πολίτης να συγκρίνει και να ψηφίσει με μνήμη

«Και αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και αυτά που έκανε η ΝΔ, και αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, είναι συγκεκριμένα. Να θυμηθεί ποιοι αποδυνάμωσαν νοσοκομεία, σχολεία, ελεγκτικές υπηρεσίες και ποιοι τα ενίσχύσαν», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1


“Ο λαός έχει να κρίνει, να συγκρίνει και να ψηφίσει έχοντας μπροστά του δύο κόμματα, τα οποία έχουν κυβερνήσει τη χώρα. Και αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και αυτά που έκανε η ΝΔ, και αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ, είναι συγκεκριμένα. Πρέπει λοιπόν ο λαός να συγκρίνει και να ψηφίσει με μνήμη. Να θυμηθεί ποιοι αποδυνάμωσαν νοσοκομεία, σχολεία, ελεγκτικές υπηρεσίες και ποιοι τα ενίσχύσαν. Να θυμηθεί ποιοι αύξησαν υπέρμετρα τα φορολογικά βάρη και ποιοι τα αύξησαν λίγο” τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 και σημείωσε πως πρέπει να γίνει ουσιαστικός προεκλογικός διάλογος:

“Να δει ο λαός αν για παράδειγμα στη φορολογική επιβάρυνση της μεσαίας τάξης, η πρόταση της ΝΔ ή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερη. Οι προηγούμενοι αύξησαν κατά 5% του ΑΕΠ τα φορολογικά έσοδα την περίοδο 2010 - 2014, εμείς τα αυξήσαμε λιγότερο από 2,5%. Δεν μπορεί κάποιος να ξεχνάει τι έκαναν. Πρέπει λοιπόν να συζητήσουμε επί επιχειρημάτων, να συγκρίνουμε και να ψάξουμε για συναινέσεις, διότι υπάρχουν περιθώρια συναινέσεων” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη δέσμευση της ΝΔ για τη διατήρηση του μνημονιακού 1:5 στο δημόσιο, ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε: “Ο πολίτης που πάει σήμερα στο νοσοκομείο και δεν βρίσκει όσους γιατρούς θα ήθελε, πρέπει να καταλάβει ότι αν εκλεγεί η ΝΔ, θα πρέπει να φύγουν πέντε γιατροί για να προσληφθεί ένας. Άρα θα πρέπει να συγκρίνει το τι υπήρχε και το τι υπάρχει τώρα…”

“Είμαστε υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, όχι υπέρ της υποχώρησης”

Ο κ. Αλεξιάδης διαφώνησε με την άποψη πως συνεκλήθη βιαστικά το πρόσφατο ΚΥΣΕΑ, σημείωσε πως τα εθνικά θέματα θα πρέπει να μείνουν εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης και συμπλήρωσε: “Να έχουμε όμως πολιτική μνήμη. Μην ξεχάσουμε τι έγινε πριν από λίγα χρόνια. Η ΝΔ έστειλε εκπρόσωπό της, την κα Μπακογιάννη στην ορκωμοσία του Ερντογάν, την ώρα που ήταν φυλακισμένοι δύο Έλληνες αξιωματικοί στην Τουρκία. Το δε κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης είπε ότι θα πρέπει ''να βρούμε λύσεις με την Τουρκία που δεν είναι πάντα ευχάριστες''. Να μας πει, ποιες είναι αυτές οι λύσεις; Ήμασταν και είμαστε υπέρ του διαλόγου και όχι υπέρ της υποχώρησης”.

“Γιατί αυτά που λέει η ΝΔ τώρα δεν τα έκανε όταν ήταν κυβέρνηση;”

Αναφερόμενος στην προεκλογική ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε: “Γιατί αυτά που λέει η ΝΔ τώρα δεν τα έκανε όταν ήταν κυβέρνηση; Πρέπει να απαντήσει η ΝΔ για ποιον λόγο δε κατάφερε να τελειώσει με τα μνημόνια και να βγούμε από το πρόγραμμα. Και επίσης, ξεχνάμε ότι τον Ιανουάριο του 2015 παρέδωσε θηριώδεις δεσμεύσεις για πλεονάσματα, της τάξης του 4,5%. Δώσαμε έναν αγώνα το ’15, καταλήξαμε σε μια δύσκολη συμφωνία και τον Σεπτέμβριο πήγαμε σε εκλογές. Και να θυμίσω ότι εκείνο το μνημόνιο το ψήφισαν 222 βουλευτές και έρχονται τώρα και καταριούνται αυτό που ψήφισαν…”

Για την αναφορά του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Ψαριανού πως θα επιθυμούσε να καταργήσει το υπουργείο Πολιτισμού, δήλωσε: “Κύριε Ψαριανέ είναι η δεύτερη είδηση που δίνετε σήμερα. Η πρώτη είναι ότι είμαστε σε χρεοκοπία - με 34 δισ. αποθεματικό!- και η δεύτερη ότι θέλετε να κλείσετε το υπουργείο πολιτισμού!”

Για το ιδιωτικό χρέος

“Τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται από γενέσεως του ελληνικού κράτους. Αυξηθήκαν και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ. Ο ρυθμός αύξησης όμως επί των ημερών μας ήταν πολύ μικρότερος. Κανένα κόμμα δεν έκανε όσα κάναμε εμείς για τα κόκκινα δάνεια και γενικά την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους”.

Για την ψηφιοποίηση στο δημόσιο

“Μακάρι να σταματήσει να πηγαίνει ο πολίτης στην εφορία, όπως σε μεγάλο βαθμό έχει γίνει. Δεν θα απολυθεί κανένας, διότι έχουμε μεγάλη ανάγκη ελεγκτικού προσωπικού, άρα θα φύγει από κάπου και θα πάει κάπου αλλού. Ας συγκρίνουμε τι έγινε μέχρι το ’15 στην ψηφιοποίηση και ας δούμε τι έγινε μετά. Έχουν γίνει πάρα πολλά”.

Για το θέμα των μετατάξεων

Για τις μετατάξεις, ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε πως η κυβέρνηση πήρε ξεκάθαρη θέση και πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με σαφήνεια. “Αλλά και εδώ πρέπει να συγκρίνουμε” τόνισε και συνέχισε: “Εμείς δεν διορίσαμε συγγενικά πρόσωπα στο δημόσιο, όπως έκαναν οι άλλοι. Άλλο η μετάταξη μόνιμου δημόσιου υπαλλήλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη, άλλο ο διορισμός”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)