to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:40 | 20.05.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Ο ΕΝΦΙΑ είναι η επιτομή της πολιτικής υποκρισίας της αντιπολίτευσης (βίντεο)

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι η επιτομή της πολιτικής υποκρισίας της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρ. Αλεξιάδης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην αύξηση του ΕΝΦΙΑ για μερίδια των πολιτών. Ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έπρεπε να μειωθούν μετά από απόφαση του ΣτΕ και σημείωσε ότι, δεδομένου ότι το ύψος των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ παρέμεινε σταθερό, έπρεπε να υπάρξει ανακατανομή της επιβάρυνσης μεταξύ των πολιτών.




Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρατήρησε ότι 6 εκατ. νοικοκυριά θα πληρώσουν τα ιδία ή και λιγότερα, ενώ 600,000 περισσότερα. Ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι αυτοί οι 600,000 για τους οποίους αντιδρά η αντιπολίτευση είναι όσοι έχουν μεγάλη και πολύ μεγάλη περιουσία και τόνισε ότι «αυτή είναι η διαφορά μας, εμείς ενδιαφερόμαστε για τα 6 εκατ. κι εσείς για τις 600,000».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι το πολυνομοσχέδιο δεν εμπεριέχει νέα μέτρα σε σχέση με την συμφωνία του καλοκαιριού ενώ για ακόμη μια φορά επέκρινε τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν την συμφωνία το καλοκαίρι «και τώρα μας καταγγέλλουν».


Κόντρα για την τροπολογία για τις τριγωνικές συναλλαγές

Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον ανεξάρτητο βουλευτή Χ. Θεοχάρη ο οποίος ήταν γ.γ. Δημοσίων Εσόδων όταν προωθήθηκε τροπολογία για να καλύψει το χάρισμα προστίμων εκατομμυρίων ευρώ για τριγωνικές συναλλαγές, τροπολογία που επιχειρήθηκε να περάσει τρεις φορές εν μέσω αντιδράσεων κι ενώ την καταψήφισαν τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανήλθε και στην αντιπαράθεσή του για το ζήτημα της τροπολογίας αυτής με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Γ. Κουτσούκο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο οποίος είχε καταψηφίσει την τροπολογία, παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε απρεπείς εκφράσεις για τον Τρ. Αλεξιάδη και ζήτησε συγγνώμη, επέμεινε ότι η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει την τροπολογία πρέπει να φέρει ρύθμιση για να την καταργήσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα, καθώς μιλάμε για υποθέσεις που έχουν τακτοποιηθεί. «Το έγκλημα δυστυχώς έγινε, το Δημόσιο έχασε εκατοντάδες εκατ. ευρώ και κάποιοι φέρουν την πολιτική ευθύνη γι' αυτό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Τρ. Αλεξιάδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)