to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 01.10.2020

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Να σταματήσει η κυβέρνηση να υποκινεί τις καταλήψεις

Τις εκφοβιστικές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για την αντιμετώπιση των καταλήψεων, στις οποίες αντιτίθενται ακόμα και στελέχη της κυβέρνησης καυτηρίασε σε συνέντευξή του στο ACTION 24 ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης.


Τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, που ζητούν περισσότερους καθηγητές, περισσότερες αίθουσες, περισσότερες θρανία, περισσότερες καθαρίστριες δεν αντιμετωπίζονται με την πολιτική της κυβέρνησης που «ρίχνει λάδι στη φωτιά». Ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στο απαράδεκτο επεισόδιο με τις προσαγωγές μαθητών από σχολείο στο Κερατσίνι, και κάλεσε την κυβέρνηση «Να σταματήσει να υποκινεί τις καταλήψεις με τις πολιτικές της, να προστατεύσει και να εξασφαλίσει την υγεία των μαθητών, να έρθει σε διάλογο μαζί τους και να λύσει τα προβλήματα τους».

Καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η αντιστοίχιση και ο συντονισμός με το ρεύμα κοινωνικής και πολιτικής δυσαρέσκειας των πολιτών για τα μέτρα της κυβέρνησης. «Πολύ σωστή κίνηση η ανάληψη αυτού του συντονισμού από τον Γραμματέα του Κόμματος και την Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς δεν υπάρχει πολυτέλεια για προσωπικές ατζέντες κανενός, ειδικά  αυτή την περίοδο  με την βάρβαρη πολιτική των κυβερνώντων να γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψήφιση του πρόσφατου φορολογικού νομοσχεδίου, όπου αντί να ενισχύσουν τους έχοντες ανάγκη μικρομεσαίους, συνέχισαν να δίνουν δώρα σε μεγάλες επιχειρήσεις και στη μιντιακή διαπλοκή», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην ανάγκη συναίνεσης στα κορυφαία θέματα εξωτερικής πολιτικής, στην ανάγκη σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τη δημιουργία εθνικού μετώπου και δήλωσε αντίθετος στην έλλειψη επίσημης πληροφόρησης και στη μυστική διπλωματία που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)