to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 22.06.2017

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Να δοθεί λύση για τα ανασφάλιστα οχήματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη (ηχητικό)

Πρέπει να δοθει λύση για τα ανασφάλιστα οχήματα χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη, δήλωσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1.


Ο πρώην υπουργός είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουν οι διασταυρώσεις και να λήξει επιτέλους το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων κι εξήγησε ότι ο σχετικός νόμος υπήρχε από το 2013 (Ν.4141/5.4.13), αλλά δυστυχώς δεν είχε εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση, για να προχωρήσει η υλοποίηση του. «Τον Ιανουάριο του 2016 εκδόθηκε από εμένα η υπουργική απόφαση και έγινε (με καθυστέρηση βέβαια) η σχετική διασταύρωση», υπενθύμισε και υπογράμμισε ότι «υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες, για τις καθυστερήσεις».

Στη συνέχεια ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν πρέπει να αντιμετωπιστούν, χωρίς πρόσθετη ταλαιπωρία για τους πολίτες. «Όσοι έχουν ανασφάλιστα οχήματα, πρέπει να τα ασφαλίσουν άμεσα και να επωμιστούν το σχετικό κόστος. Όσοι δεν έχουν ανασφάλιστα οχήματα (και είναι στις λίστες) πρέπει να διευκολυνθούν και να ενημερώσουν με mail τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να κάνουν τον σχετικό έλεγχο. Δεν είναι λύση να ταλαιπωρούμε τους πολίτες με άσκοπες μετακινήσεις σε υπηρεσίες που πιθανά να είναι σε άλλη πόλη ή σε άλλο νησί», είπε.

«Δυστυχώς οι βάσεις δεδομένων των Υπουργείων (ακόμη και στο ίδιο Υπουργείο) δεν είναι πάντοτε συμβατές και οι διασταυρώσεις εμφανίζουν προβλήματα. Πρέπει να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός στα θέματα πληροφορικής για να λυθούν ανάλογες καταστάσεις», κατέληξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά 90,1:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)