to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:20 | 09.05.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Μετά τον Αύγουστο θα υπάρξουν νέες δυνατότητες διαπραγμάτευσης (βίντεο)

Τελειώνει η περίοδος σκληρής επιτροπείας της χώρας και μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο διαπραγμάτευσης από τον Αύγουστο και μετά τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


Διευκρίνισε όμως ότι οι δεσμεύσεις της χώρας δεν τελειώνουν, καθώς απορρέουν από τη συμμετοχή μας στους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα δεν έχει μόνο η Ελλάδα αλλά και η Γαλλία, καθώς και άλλες χώρες.

Όπως εξήγησε «για μετά τον Αύγουστο χρειάζεται να δημιουργηθεί εκείνος ο δημοσιονομικός χώρος για να μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό» ωστόσο όπως ανέφερε δεν είναι κάτι που μπορεί να ειπωθεί από τώρα.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, ενώ σε σχέση με το φορολογικό και ασφαλιστικό δεν θα ήταν καλύτερα με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση. «Δύσκολη η περίοδος ως τον Αύγουστο αλλά θα τα καταφέρουμε», είπε  ενώ όπως σημείωσε είναι πολύ σημαντική η συζήτηση για το χρέος.

«Το ΚΙΝΑΛ πάει για αυτοδυναμία γι’ αυτό δεν λέει τι θα κάνει μετά τις εκλογές»

Σε ερώτηση για το αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα για τις συντάξεις και το αφορολόγητο ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι «τα πάντα είναι διαπραγματεύσιμα αλλά πρέπει να υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα». Μετά τον Αύγουστο υπάρχουν δυνατότητες αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί διότι δεν θα μπορούμε να κάνουμε λάθη εξήγησε.

«Μην ανησυχείτε κανείς δεν θα σας κατηγορήσει στο ΣΚΑΙ «για προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης» σχολίασε σκωτπικά την αντιπαραβολή που επιχείρησε ο σταθμός με τον κ. Κούλογλου ο οποίος νωρίτερα είχε μιλήσει για τη 13η σύνταξη.

Απαντώντας στον κ. Γρηγοράκο για την αυτόνομη κάθοδος του ΚΙΝΑΛΛ που υποστήριζε για τις εκλογές ο κ. Αλεξιάδης είπε: «Το ΚΙΝΑΛΛ πάει για αυτοδυναμία οπότε δεν λέει τι θα κάνει μετά τις εκλογές». Το χιούμορ όμως δεν φαίνεται να κατανόησε ο Λ. Γρηγοράκος.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)