to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 20.12.2021

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: «Μέχρι το ΚΙΝΑΛ να αποκτήσει αυτοδυναμία, τι κυβερνήσεις θα έχουμε στη χώρα;»

Στις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας αναφέρθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής Β' Πειραιά και Αν. Tομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σε πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.


Η παράδοση της έκθεσης «σε ανώτατο επίπεδο» σύμφωνα με τους συντάκτες - καθηγητές σημαίνει ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος και τον βαρύνει αποκλειστικά η ευθύνη για όσα ειπώθηκαν και όσα έγιναν. Η προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών στους καθηγητές με απαράδεκτες εκφράσεις σαν αυτές που ακούστηκαν από τον Πρωθυπουργό και τον κ. Σκέρτσο, δείχνουν την αμηχανία και τον φόβο τους από την μεγάλη φθορά που έχουν ήδη υποστεί και η οποία μεγαλώνει κάθε μέρα.

«Πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΝΔ», δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης, «εμείς προτείνουμε κυβερνήσεις συνεργασιών πάνω σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα». Κάλεσε δε τον συνεχώς διακόπτοντα, γεμάτο αγωνία και ενδιαφέρον για το ποιος θα είναι αντιπολίτευση και όχι ποιος θα κυβερνά αυτόν τον τόπο κ. Καρανικόλα, εκπρόσωπο Τύπου του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ που απέτυχε να εκλεγεί στην τελική δυάδα, να δηλώσει ξεκάθαρα αν οι προθέσεις του είναι η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση με τη ΝΔ. Υπενθύμισε παράλληλα ποιές κυβερνήσεις έκλειναν νοσοκομεία, απέλυαν υγειονομικούς, έβαζαν πεντάευρο για τις εξετάσεις πολιτών στα νοσοκομεία και παρέδωσαν μηδέν αποθεματικό.

Χαρακτήρισε υποκριτικό «κάποιοι να λένε τι πράγματα είναι αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; ζητάει εκλογές; κάνει κακό στην οικονομία και μέσα στην πανδημία. Πού ήταν όλοι αυτοί που τα λένε όταν ο κύριος Μητσοτάκης ζητούσε Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή εκλογές και Σαββατοκύριακο το επαναλάμβανε; Πού ήταν τότε;». Μιλώντας για πολιτική συνεργασιών και με δεδομένο τα ποσοστά των κομμάτων που εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις, απηύθυνε την ερώτηση στα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης «Μέχρι να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ ή το ΚΚΕ ή το ΜΕΡΑ25, τι κυβερνήσεις θα έχουμε στον τόπο;». Εκτίμησε ότι δε με τις ερχόμενες εκλογές μια προοδευτική κυβέρνηση είναι εφικτή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα είναι πρώτος, έστω και με μια ψήφο.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν σε αντίξοες συνθήκες και επανέλαβε το αίτημα για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ειδικά για τον συγκεκριμένο κλάδο. Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές τους έχουν διαχρονικά το δικαίωμα να κάνει κριτική σε κυβερνήσεις και κατήγγειλε την απαράδεκτη στάση της ΝΔ και τις επιθέσεις της εναντίον της ΠΟΕΔΗΝ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)