to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 09.02.2023

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Λογιστικές αλχημείες αντί για ουσιαστικές απαντήσεις

«Το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη (στην Ελλάδα και όχι μόνο) για την απόκρυψη στοιχείων, που η κυβερνητική αλλαγή σε λίγους μήνες, θα αποκαλύψει», σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε σχετικά με το ταμειακό απόθεμα ασφαλείας του κράτους προς τον ΥΠΟΙΚ


«Τον εύκολο δρόμο της παράθεσης αριθμών και της μη ουσιαστικής απάντησης στην Επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσα (αφού μέχρι σήμερα αρνείται να απαντήσει σε συνεχή αιτήματα στη Bουλή) επέλεξε ο Υπουργός Οικονομικών», δηλώνει ο Τρύφων Αλεξιάδης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στα συγκεκριμένα γραπτά ερωτήματα για την πορεία, τη σύνθεση και το υπόλοιπο του ταμειακού αποθέματος ασφαλείας του κράτους και στο αίτημα για τη δημοσιοποίηση πίνακα με τα ποσά εισροών-εκροών ανά έτος, από τα 37 δις που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   - σύμφωνα με την ομιλία Μητσοτάκη στη Bουλή 27.01.23  - έως το τελικό υπόλοιπο σήμερα, η απάντησή του, έδειξε την προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας και επιστροφής στην εποχή των …Greek Statistics», συνεχίζει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση είχε αναφερθεί στο θέμα λέγοντας πως «μιας και επιλέξατε και σήμερα να αναφερθείτε με περίσσιο πάθος στο περίφημο «μαξιλάρι», αυτό το «μαξιλάρι» στο οποίο αναφέρεστε αποτελούσε ουσιαστικά το ενέχυρο των δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. Τριάντα-επτά δισεκατομμύρια; Σαράντα δισεκατομμύρια είναι σήμερα».

Ο Τρ. Αλεξιάδης, σχολιάζει: «Βεβαίως γίναμε σοφότεροι, γιατί ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015, παρέλαβε από την ΝΔ 28 δις! Το επιχείρημα είναι αστείο ακόμη και για να απαντηθεί. Ας θυμηθούμε όμως ότι κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ, προεκλογικά τότε και για να δημιουργηθεί κλίμα κινδυνολογίας, έλεγε "Αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις"».

«Το Υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη (στην Ελλάδα και όχι μόνο) για την απόκρυψη στοιχείων, που η κυβερνητική αλλαγή σε λίγους μήνες, θα αποκαλύψει», ξεκαθαρίζει ο ίδιος. «Μια απλή ανάγνωση τι ακριβώς ανέφερε η Επίκαιρη ερώτηση  που κατέθεσα και τι απάντησαν φανερώνει την πραγματικότητα», καταλήγει ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο της συζήτησης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)