to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:32 | 29.05.2018

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Κάθε μέρα τα νέα θα είναι καλύτερα στην οικονομία (βίντεο)

Ο Τρ. Αλεξιάδης εμφανίστηκε τη Δευτέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ


Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε την επικαιρότητα στον ΣΚΑΪ. Αναφρόμενος στην αξιολόγηση που έκλεισε σε τεχνικό επίπεδο, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν νέα μέτρα», σε σχέση με αυτά που έχουν ψηφιστεί, και επεσήμανε ότι όσα καταστροφολογικά ακούγονται έχουν διαψευστεί.

«Κάποιος δεν θέλει να πάμε στο 1963 και τη δολοφονία Λαμπράκη, θέλει να μιλάμε για το τώρα, αλλά η πολιτική ιστορία είναι χρήσιμη», τόνισε και τόνισε ότι πρέπει να θυμόμαστε ποιος μείωσε τον μισθό και ππιος παλεύει να το διορθώσει. «Να μη συγχέουμε τον εμπρηστή με τον πυροσβέστη» είπε, αναφερόμενος στις προσπάθειες της κυβέρνησης να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση στην οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις την οδήγησαν. 

Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να κλείσει η αξιολόγηση και να οριστικοποηθεί, να τελειώσει το πρόγραμμα, να γίνει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους και να βγούμε στις αγορές. 

«Όποιος ανοίγει συζητήσεις για τα μέτρα δίνει πολιτικό άλλοθι στον αντίπαλο» τόνισε. «Μετά θα δούμε τι δημοσιονομικός χώρος θα δημιουργηθεί ώστε να έχουμε ελαφρύνσεις και στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό» ανέφερε.

Αναφερόμενος στη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, ο Τρ. Αλεξιάδης είπε ότι «βεβαίως και πρέπει να μελετάμε την Ιστορία γιατί το αυγό του φιδού ξανασπάει στη Θεσσαλονίκη».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό ότι η πλευρά της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί το erga omnes και δήλωσε αιδιόδοξος ότι θα επέλθει η καλυτερη δυνατή λύση για τη χώρα. Τόνισε επίσης ότι έχουν πάει καλά οι διαπραγματεύσεις.

«Οι εκλογές θα γίνουν σε ένα χρόνο» δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης και συμπήρωσε ότι «δεν θα κληροδοτήσουμε ούτε την κυβέρνηση ούτε το Μακεδονικό στη Νέα Δημοκρατία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)