to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:11 | 10.01.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να υποκαταστήσουν την αντιπολίτευση

Για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου μίλησε, μεταξύ άλλων, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο πρώην υπουργός


Ο πρώην υπουργός και μέλος της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τη Δευτέρα στη Βουλή, κατηγόρησε μια μερίδα του Τύπου, που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, πως προσπαθεί να υποκαταστήσει την αντιπολίτευση και πως μέσω μιας προπαγανδιστικής λειτουργίας διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και προσπαθεί “να βαφτίσει το μαύρο άσπρο”.

Σημείωσε ότι “δεν πανηγυρίζουμε για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου. Είναι σαφές, όμως, ότι είναι προϊόν διαπραγμάτευσης και συμβιβασμού”.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάρα πολλά θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο, τα οποία αφορούν είτε τους πολίτες είτε τις επιχειρήσεις, ενώ σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως δεν αλλάζει τίποτα, καθώς η μόνη διαφορά θα είναι ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά και όχι σε φυσικό τόπο.

Εν συνεχεία, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, όσον αφορά το θέμα των απεργιών, πως “πρέπει να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Για τις απεργίες σε συνδικαλιστικούς φορείς, σε σωματεία που έχουν πανελλαδική διάρθρωση, ή που είναι σε ευρύτερη περιφέρεια, που δεν είναι σε ένα συγκεκριμένο χώρο, σε ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες, δεν αλλάζει τίποτα. Αυτό που αλλάζει είναι ότι σε μια περιορισμένη περιοχή, εκεί που χρειαζόταν το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων για να παρθεί μια απόφαση, χρειάζεται το 1/2”.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και είπε χαρακτηριστικά ότι“νομίζω ότι η δήλωση του πρωθυπουργού που μιλάει για ένταση των προσπαθειών στα ζητήματα της φοροδιαφυγής του λαθρεμπορίου και της διαφοράς, απαντάει σε αυτό το ζήτημα. Βεβαίως και έχουν γίνει αρκετά βήματα, αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας καθησυχάσει καθώς πρέπει να γίνουν αρκετά ακόμα βήματα”.

Τόνισε ότι “δημιουργείται ένα ξεχωριστό σώμα το οποίο θα ασχολείται με τις εισαγγελικές παραγγελίες, που σημαίνει καλύτερο συντονισμό, εκπαίδευση, στοχοθεσία, παρακολούθηση και καλύτερη προτεραιοποίηση. (...) Τα ζητήματα της δικαιοσύνης δεν κρίνονται ως προς το τι έσοδα φέρνουν στο δημόσιο, αλλά και με την έννοια της δικαιοσύνης, τώρα οι εισαγγελείς θα έχουν στα χέρια τους μια συγκεκριμένη υπηρεσία η οποία πιστεύω ότι θα οργανωθεί σωστά και θα αποδώσει το μέγιστο δυνατό”

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης εξέφρασε την άποψη ότι οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση δεν θα είχε ούτε ένα μέτρο, για τα εργασιακά, το οποίο θα ήταν καλύτερο από αυτά που περνάει η τωρινή κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)