to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:39 | 27.01.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Η θετική ψήφος στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο κάθε βουλευτής θα φέρει ευθύνη για τις υποκλοπές

«Υπάρχει ένα πέπλο προστασίας και σιωπής απέναντι σ’ αυτούς, που ευθύνονται για τις υποκλοπές και δεν αποκλείεται να υπάρχουν δικαστικές εξελίξεις» σχολίασε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Τρύφων Αλεξιάδης για τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης δυσπιστίας, που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Από τις μέχρι ώρας τοποθετήσεις φέρεται ότι επιχειρείται μια προσπάθεια αποσιώπησης του θέματος, έστω και αν υπάρχει μια πρόταση δυσπιστίας με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Φαίνεται ότι οι γαλάζιοι βουλευτές προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, «αναδεικνύοντας την αδυναμία τους να είτε να υπερασπιστούν ς πολιτικά είτε να αποδεχτούν την ενοχή» και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει να συζητηθεί το θέμα, «που φωτογραφίζει και καταλήγει στο ποιοι έχουν την ευθύνη για όλα αυτά, που έχουν γίνει». Επειδή τελευταία ακούγονται πολλά για θεσμικά ατοπήματα, ανέφερε ότι για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει ακολουθήσει μια θεσμική διαδικασία στα όρια της τυπικότητας, αλλά «από την πλευρά της ΝΔ έχουμε το θεσμικό ατόπημα, που έχω χαρακτηρίσει και αλλού τελευταία, ως θεσμική σαπίλα, διότι είναι θεσμικό ατόπημα να μην σέβεσαι τις διαδικασίες που υπάρχουν και να προχωρείς όχι μόνο στην απόκρυψη, αλλά και στην επίθεση εναντίον της Ανεξάρτητης Αρχής».

Όσον αφορά τα πολιτικά και στρατιωτικά πρόσωπα, που παρακολουθήθηκαν, εκ των οποίων κάποιοι «αθωώνουν» τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε έχουν επιλέξει την αφωνία, ο Τρ. Αλεξιάδης σχολίασε «αποδείχθηκε ότι συγκεκριμένοι κρατικοί παράγοντες και μάλιστα με βαρύνουσες θέσεις έγιναν αντικείμενο παρακολούθησης από κρατική υπηρεσία. Ανάμεσα στην αξιοπρέπειά τους και στην καρέκλα της εξουσίας, επιλέγουν τον αυτοεξευτελισμό τους, διότι και οι στρατιωτικοί παράγοντες αποδείχθηκε ότι έχουν παρακολουθηθεί από υπηρεσία που είχε σχέση με εθνική ασφάλεια και οι πολιτικοί παράγοντες και μια σειρά από άλλα πρόσωπα». Μάλιστα θεωρεί ότι πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο, που ξεπερνά τα όρια της χώρας «Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης παρακολουθεί ο πρωθυπουργός υπουργούς του και άλλους, όπως τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων; Μιλάμε για τριτοκοσμικές καταστάσεις. Απορώ πως σε μια δύσκολη περίοδο για τα εθνικά ζητήματα της χώρας επιλέγουν να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να ηγηθούν, να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν και νομίζω το κύρος τους έχει πληγεί ανεπανόρθωτα».

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν εκπλήξεις στην ψηφοφορία της Παρασκευής υπογράμμισε ότι «είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα» αλλά ελπίζει να βρεθούν κάποιοι βουλευτές της ΝΔ να κατανοήσουν ότι πλήττεται η αξιοπιστία της παράταξης, «δεν μιλάμε για την αξιοπιστία ενός προσώπου, ο κ. Μητσοτάκης έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο», όμως συμπαρασύρει σε αυτή την κατάσταση την ίδια την παράταξη, «αλλά αν αύριο υπερψηφίσουν την κυβέρνηση θα έχουν συνολική ευθύνη. Με τη θετική ψήφο στην κυβέρνηση, με την ονομαστική ψηφοφορία, κάθε βουλευτής θα πάρει την ευθύνη του, που σημαίνει ότι η ευθύνη που μέχρι στιγμής βαρύνει συγκεκριμένα πρόσωπα διαχέεται σε όλη την κοινοβουλευτική ομάδα».

Τέλος, αναφέρθηκε στο δυναμικό παρών που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις κινητοποιήσεις έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου συζητείτο αν θα γίνει δεκτή ή όχι η εισήγηση, αν μπορούν τα funds, οι εταιρείες που έχουν αγοράσει από τις τράπεζες κόκκινα δάνεια, να βγάζουν σε πλειστηριασμούς την πρώτη κατοικία πολιτών, «είμασταν εκεί για να προστατέψουμε τις πρώτες κατοικίες για να μην πάρουν τα κοράκια τα σπίτια του κόσμου… Περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου, για αν  μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν πλειστηριασμούς αυτού του είδους οι εταιρείες, βεβαίως όποια και αν είναι η απόφαση εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, που τον ξεκινήσαμε την περίοδο 2015-2019 με επιτυχία και χωρίς να πραγματοποιηθεί πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας» ξεκαθάρισε ο Τρ. Αλεξιάδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)