to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:00 | 12.06.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Η συλλογική μας δουλειά και το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε, το βασικό μας όπλο την επόμενη περίοδο (ηχητικό)

Στον Alpha Radio 98.9 βρέθηκε ο Τρ. Αλεξιάδης, όπου αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό και την ομάδα των υπουργών.


Στον Alpha Radio 98.9 βρέθηκε ο Τρ.Αλεξιάδης  και μεταξύ των άλλων δήλωσε:

«Αυτά που εξήγγειλε ο ΠΘ και οι υπόλοιποι Υπουργοί (και εδώ φαίνεται η συλλογικότητα και η δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, που παρουσιάζει από μία ομάδα ατόμων το πρόγραμμα και όχι από έναν), είναι το βασικό μας όπλο για την επόμενη περίοδο.

Η Καθημερινή και άλλα ΜΜΕ καλά κάνουν και εξυπηρετούν συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους και κτυπούν το ΣΥΡΙΖΑ, ας δούμε όμως ποια είναι η πραγματικότητα. Είναι άλλο πράγμα για παράδειγμα εάν υποκειμενικά θεωρούμε ένα κρασί καλό ή όχι, και άλλο αντικειμενικά εάν αυτό που κάνουμε για τον ΕΝΦΙΑ εμείς ωφελεί την μεσαία τάξη ή εάν ωφελεί τους πλούσιους.

Αν διαβάσετε παλαιότερο άρθρο της ίδιας της Καθημερινής (1.10.18), το οποίο σύγκρινε την πρότασή μας για τον ΕΝΦΙΑ με αυτήν της ΝΔ, έδειχνε με σαφήνεια, ότι με την πρόταση της ΝΔ αυτός που έχει περιουσία πάνω από 1 εκατ. θα έχει τρομερό όφελος ενώ με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, το όφελος είναι κυρίως στα φτωχά, στα λαϊκά και στα μεσαία στρώματα και σβήνει όταν πηγαίνει στις μεγάλες περιουσίες. Άρα για ποιο πράγμα μας κατηγορεί η Καθημερινή, επειδή είμαστε συνεπείς με το πρόγραμμά μας;

Ευτυχώς πλέον ο πολίτης έχει να συγκρίνει δύο συγκεκριμένα πράγματα. Αυτό που παρουσιάσαμε εμείς, στο οποίο περιγράφουμε τι παραλάβαμε, τι καταφέραμε να κάνουμε και τι υλοποιούμε, τι οφείλουμε να αποτρέψουμε και τι σχεδιάζουμε. Το άρθρο της Καθημερινής (που σχολιάζει το πρόραμμά μας) είναι ένα μεγάλο ψέμα, διότι έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πιστεύω έπρεπε να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος της Καθημερινής εδώ (υπάρχουν πάρα πολλοί υποψήφιοι βουλευτές από τον όμιλο στην ΝΔ) ώστε να συζητήσουμε.

Εάν συγκρίνουμε τις αυξήσεις στους φόρους της περιουσίας από το 2010 έως και το 2014, βλέπουμε μία τραγική αύξηση στους φόρους περιουσίας, ενώ εάν συγκρίνετε από το 2015 και μετά (δεν καταφέραμε να τον καταργήσουμε δυστυχώς), κάθε χρόνο μειώναμε τον ΕΝΦΙΑ και για το 2019 το μειώνουμε κατά 260 εκατ ευρώ. Εξαγγέλθηκε χθες νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα επόμενα χρόνια. Για τι ακριβώς μας κατηγορούν;

Η ιστορία με τις μετατάξεις δεν είναι το πεδίο στο οποίο θέλουμε να δώσουμε την πολιτική μας μάχη και αντιπαράθεση. Αλλά εδώ υπάρχει μία αντίφαση. Εμείς δεν κάναμε διορισμούς συγγενών μας, όπως κορυφαία στελέχη της ΝΔ στη Βουλή, δεν υπάρχει ούτε ένας. Σε εμάς υπήρχαν υπάλληλοι που είχαν κάνει αποσπάσεις από υπηρεσίες του δημοσίου στη Βουλή και αυτές οι αποσπάσεις με τον νόμο της κινητικότητας (όπως ισχύει για όλο το δημόσιο) και με πρόταση κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, το σύστημα της κινητικότητας εφαρμόστηκε σε όλη τη Βουλή.

Οπότε αυτοί που ήταν αποσπασμένοι ήδη, έκαναν αιτήσεις, πέρασαν από υπηρεσιακό συμβούλιο, πέρασαν από την διάσκεψη των προέδρων στην οποία συμφώνησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και υπόλοιπα κόμματα και έρχονται μετά και για να βρουν κάτι να πουν στην προεκλογική περίοδο, καταγγέλλουν το ΣΥΡΙΖΑ! Είναι προκλητικό αυτοί οι οποίοι έκαναν όλοι αυτήν την λεηλασία και χρησιμοποίησαν το δημόσιο για συγκεκριμένους λόγους, να κατηγορούν εμάς γιατί κάναμε όχι διορισμούς, αλλά μετατρέψαμε αποσπάσεις μονίμων υπαλλήλων στη Βουλή, σύμφωνα με τον νόμο της κινητικότητας σε μετατάξεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)