to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 16.04.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Η ΝΔ θέλει να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια με όσα μας έβαλαν στα μνημόνια (βίντεο)

Στην αναπτυξιακή προοπτική και την κοινωνική πολιτική που σχεδιάζεται για τη μεταμνημονιακή εποχή αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ.


Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά συνέδρια που γίνονται σε όλη τη χώρα και ολοκληρώνονται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς σήμερα ξεκινά στη Ρόδο και αμέσως μετά στη Σύρο για τις Κυκλάδες.

Μιλώντας για το αρχικό αναπτυξιακό σχέδιο είπε ότι έχει κατατεθεί και σε αυτό περιγράφεται τι θα κάνουμε μετά το τέλος του προγράμματος.  Στο αναπτυξιακό σχέδιο θα ληφθεί υπόψη και το ζήτημα του χρέους, σημείωσε. Ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε επίσης  «αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολύ καλές ειδήσεις ως τον Αύγουστο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το δήθεν κόστος της διαπραγμάτευσης για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση, είπε ότι «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το υπουργείο Οικονομικών έχει βγάλει αναλυτική τεκμηρίωση επ’ αυτού. Η ΝΔ θέλει να επανέλθει στην εξουσία για να κάνει τα ίδια που μας έβαλαν στα μνημόνια. Εμείς πραγματικά θέλουμε να ακούσουμε τι το καινούργιο έχουν να πουν».

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι η χώρα έχει κάνει ήδη μικρές εξόδους στις αγορές. «Είμαστε εναντίον σε κάθε λογική συνέχιση της εξάρτησης μέσω της πιστοληπτικής γραμμής. Εκεί είναι η διαφορά μας εμείς θέλουμε να κλείσει η περίοδος των μνημονίων, για αυτό σε πλήρη αντίθεση με τη Ν.Δ. είμαστε υπέρ μιας καθαρής εξόδου», είπε.

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φωκά ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι: «Δεν είναι δυνατόν εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσβάλλει το θεσμό του Κοινοβουλίου. Θεμιτή η κριτική σε όλους τους θεσμούς. Κανένας θεσμός, ή πρόσωπο δεν είναι έξω από κριτική όμως αυτό πρέπει να γίνεται με ένα συγκεκριμένο τρόπο και πλαίσιο».

Σε ερώτηση σχετική με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο του ποδοσφαίρου τόνισε ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τον κ. Κοντονή και τον κ. Βασιλειάδη. «Το ποδόσφαιρο δεν είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης ούτε πεδίο επιχειρηματικών συμφερόντων με άλλους στόχους» είπε χαρκακτηριστικά.

Κατ. Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)