to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:34 | 03.06.2020

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση, μέσα σε 11 μήνες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε θέματα γκρίζων οικονομικών συναλλαγών (βίντεο)

Σε λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και στην έλλειψη πρωτοβουλίας να διαμορφώνει η ίδια την ατζέντα στις σχέσεις της με τη γείτονα χώρα, αναφέρθηκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης σε πρωινή συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ. Παράλληλα ο Βουλευτής μίλησε για άρνηση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη θετική στάση συνεννόησης που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και την άρνηση διαλόγου που επιδεικνύει όχι μόνο στα εθνικά, αλλά και στα θέματα οικονομικής πολιτικής.


Στη συνέχεια υπενθύμισε ότι οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις που παλαιότερα αποκαλούσαν τα μνημόνια ευλογία, λέγοντας πως αν δεν υπήρχαν έπρεπε να τα ανακαλύψουν, ονειρεύονται “μνημόνια κορωνοϊού” και με πρόφαση την υγειονομική κρίση επιθυμούν να επιβάλλουν μνημονιακές πολιτικές λιτότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παραλάβει το 2015 μια χώρα στην καταστροφή, κατάφερε απευθυνόμενος στον λαό να την βγάλει από τα δεσμευτικά προγράμματα και ενώ την επόμενη περίοδο η χώρα πρέπει να απευθυνθεί στις αγορές για να μην έχει την ανάγκη μνημονίων, ο Βουλευτής έθεσε το ερώτημα  « Όσοι θέλουν να χώσουν τη χώρα κάτω από μνημονιακή εποπτεία, ας απαντήσουν πως θα συνδυαστεί με την έξοδο της χώρας στις αγορές το επόμενο χρονικό διάστημα ;»

Διαπλεκόμενες εταιρίες, συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, παλαιομοδίτες πολιτικοί, οπαδοί, θιασώτες και υπερασπιστές συγκεκριμένων πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική και  κοινωνική καταστροφή, αναδεικνύονται μέσα από τις πληροφορίες για τη στελέχωση της επιτροπής διαχείρισης του ευρωπαϊκού πακέτου στήριξης τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης. «Αυτή η κυβέρνηση, μέσα σε 11 μήνες, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ σε θέματα γκρίζων οικονομικών συναλλαγών» είπε ο Βουλευτής και αναφερόμενος στην εφαρμογή κανόνων εποπτείας, τόνισε πως κάθε συμφωνία πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού.

Τέλος στην ερώτηση αν αληθεύει το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού, που αποκαλύπτει η σημερινή ΑΥΓΗ, ο Τρ. Αλεξιάδης είπε πως πολύ σύντομα θα διαπιστώσουμε το αληθές του δημοσιεύματος.  Προς επίρρωση δε, υπενθύμισε τις κυβερνητικές διαψεύσεις που είχαν ακολουθήσει δηλώσεις νεοδημοκράτη Ευρωβουλευτή περί μείωσης μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα τις μεν μειώσεις στους μισθούς να τις βλέπουμε ήδη, ενώ στις συντάξεις να τις βλέπουμε να έρχονται, λόγω της μείωσης εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)