to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 30.05.2019

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Η αποτίμηση των εκλογών θα γίνει συλλογικά και όχι από κάθε στέλεχος ατομικά

"Το μεγάλο πολιτικό ερώτημα είναι ότι εμείς αναλάβαμε μία χώρα σε κρίση και σε πτώχευση και πρέπει να απαντηθεί, ποιες πολιτικές οδήγησαν την χώρα στον υπερδανεισμό, στην τόσο μεγάλη ανεργία και στην μείωση της παραγωγής", τονίζει μεταξύ άλλων ο Τρ. Αλεξιάδης.


Αποσπάσματα συνέντευξης του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην  εκπομπή ''Άλλη Διάσταση'' της ΕΡΤ1:

Σχετικά με την σύγκριση των εκλογών που έγιναν με τις εκλογές που θα γίνουν. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το πρώτο είναι ότι σίγουρα δεν κερδίσαμε, χάσαμε. Τις εκλογές τις κέρδισε η ΝΔ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούμε σε μία ομφαλοσκόπηση και να προσπαθήσουμε να ρίξουμε την ευθύνη στους πολίτες. Εμείς έχουμε την ευθύνη για ότι έγινε, ακέραια. Τώρα πρέπει να δούμε το τι πρέπει να γίνει και γιατί χάσαμε. Αυτό θα το συζητήσουμε στο επόμενο χρονικό διάστημα και εγώ δεν θέλω καθόλου να συνεισφέρω σε μία λογική, που ο καθένας βγαίνει και καταθέτει δική του ανάλυση πριν συνεδριάσουν τα κομματικά μας όργανα. Είμαστε μέλη ενός οργάνου, θα συζητήσουμε συλλογικά και δημοκρατικά και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε, την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ώστε να δούμε τι φταίει. Σε ότι αφορά το ζήτημα της σύγκρισης των δύο εκλογών, είχαμε ευρωεκλογές , είναι άλλο το δίλημμα και εκφράζεται πολιτικά ο πολίτης, θα έχουμε εθνικές εκλογές που βεβαίως το δίλημμα θα είναι το ζήτημα της διακυβέρνησης και όπου θα τεθούν συγκεκριμένα ζητήματα. Δηλαδή, όταν εμείς πηγαίναμε στην προεκλογική εκστρατεία και οι πολίτες μας έλεγαν ‘’γιατί καθυστερήσατε τις 120 δόσεις ή γιατί στις 120 δόσεις δεν βάλατε περισσότερους πολίτες’’, και εξηγούσαμε τις δυσκολίες που είχαμε, τώρα θα είναι πιο εύκολο να πάμε στους πολίτες και να πούμε ότι εμείς κάναμε τον εξωδικαστικό, τις 100 και τις 120 δόσεις. Υπάρχουν άλλα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία και θέλουν να καταργήσουν τις 120 δόσεις!
    Στους πολίτες που θέτουν το θέμα των'' επιδομάτων'', θα απευθυνθούμε με στοιχεία, όπως έπρεπε να είχαμε κάνει μέχρι τώρα. Εάν δηλαδή αθροίσουμε τα φορολογικά έσοδα( άμεσους και έμμεσους φόρους) και τα δούμε ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2009 έως το 2019, θα δείτε ότι η αύξηση συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης που έγινε στα χρόνια που κυβερνούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (και στελέχη από το ΠΟΤΑΜΙ), δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάναμε εμείς. Και εμείς αναγκαστήκαμε να αυξήσουμε φόρους και εμείς αναγκαστήκαμε να υιοθετήσουμε ένα φορολογικό σύστημα που έπρεπε να γίνουν πιο γρήγορα αλλαγές αλλά την αύξηση στους φόρους της περιουσίας από 650 εκατ περίπου τον χρόνο πριν έρθει ο ΕΝΦΙΑ, σε 3,4 δις που πήγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τον ΕΝΦΙΑ, δεν το κάναμε εμείς! Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το έκαναν. Εμείς από το 2015 μειώνουμε κάθε χρόνο τον ΕΝΦΙΑ, και για το 2019 το μειώσαμε κατά 260 εκατ.
  
   Για το μόνο που δεν μας έχουν κατηγορήσει ακόμα είναι για τα θέματα των σεισμών των πλημμυρών και των άλλων καταστροφών, κάτι το οποίο μπορεί να το κάνουν προεκλογικά. Το μεγάλο πολιτικό ερώτημα είναι ότι εμείς αναλάβαμε μία χώρα σε κρίση και σε πτώχευση και πρέπει να απαντηθεί, ποιες πολιτικές οδήγησαν την χώρα στον υπερδανεισμό, στην τόσο μεγάλη ανεργία και στην μείωση της παραγωγής¨. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν την ευθύνη, όχι εμείς. Εμείς έχουμε την ευθύνη για αυτά που κάναμε από το 2015 και μετά και έχουν γίνει πάρα πολλά στους τομείς αυτούς. Εμείς σταματήσαμε την αύξηση της ανεργίας και έχουν δημιουργηθεί καινούριες θέσεις απασχόλησης. Και επειδή ακούμε πάρα πολλά περί καταστροφολογίας, δείτε τα στοιχεία της τράπεζας Ελλάδος για Μάρτιο  και  Απρίλιο του 2019,  αυξήθηκαν οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε πολύ μεγάλο βαθμό, 1,3 δις και 1,5 δις αντίστοιχα.  Κάτι παρόμοιο δεν έχει ξαναγίνει. Είναι μία σαφέστατη ένδειξη του ότι η οικονομία (δεν περιγράφω μία παραδεισένια κατάσταση) έχει αρχίσει και έχει άλλους ρυθμούς από ότι είχε τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη; Βεβαίως και πρέπει!

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)