to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:50 | 29.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Η αντιπολίτευση δεν καταλαβαίνει ότι η περίοδος βαρβαρότητας στην οποία οδηγηθήκαμε με δικές της ευθύνες τελείωσε

Η αντιπολίτευση από τη μια μεριά κατηγορεί την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση και κατά καιρούς για μια σειρά από άλλες καταστροφικές επιπτώσεις, και από την άλλη απευθύνει κατηγορίες για παροχές, «δεν καταλαβαίνει ότι τελείωσε η μνημονιακή περίοδος, η περίοδος βαρβαρότητας που οδηγηθήκαμε με δικές τους ευθύνες» σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης που είναι υπεύθυνος Οικονομική Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Στον Στάθη Σχινά, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι γίνονται κινήσεις με κοινωνικό και πολιτικό πρόσημο, όπως είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ (συνολικά κατά 260 εκατ. ευρώ), η μη περικοπή των συντάξεων (της τάξης των δύο δισ. ευρώ), το κοινωνικό μέρισμα (710 εκατ. ευρώ), οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού του στη ΔΕΘ δηλαδή τα θετικά μέτρα (910 εκατ. ευρώ), οι αυξήσεις σε 620.000 συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου 2019  κ.ά. και ότι η κυβέρνηση κάνει αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί στα πλαίσια τα δημοσιονομικά.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι νομικά έχουμε μπει στην προεκλογική περίοδο καθώς είμαστε στο εξάμηνο πριν τις ευρωεκλογές και θα έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί ο κόσμος, το θέμα είναι τι έχει να προτείνει η αντιπολίτευση της οποίας η επιχειρηματολογία θυμίζει το «Μαμά, δεν με παίζουν οι άλλοι».

Ο κ. Αλεξιάδη εξήγησε ότι όλα αυτά τα θετικά μέτρα τις 100 πρώτες μέρες μετά το τέλος των μνημονίων απαντούν στην ερώτηση για το αν ήταν σωστή η επιλογή της Αριστεράς το 2015.  Τόνισε χαρακτηριστικά "πολύ καλά κάναμε και κάναμε την επιλογή εκείνη". 

Ακούστε εδώ το ηχητικό

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)