to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:12 | 12.11.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης για Συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας: Η κυβέρνηση έλυσε μια ιστορική εκκρεμότητα (βίντεο)

Η Κυβέρνηση έλυσε μία ιστορική εκκρεμότητα, που άλλες κυβερνήσεις δημιούργησαν και ανέχτηκαν, δήλωσε ο Τρ.Αλεξιάδης στην εκπομπή ''Με ανοιχτά χαρτιά'' του Alert Tv.


Ειδικότερα, ο Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας στην Alert Tv τόνισε:
 
Για την Συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας:
 

Εμείς καταφέραμε την πιο σωστή λύση, σε ένα πρόβλημα που δεν μπορούσαν να λύσουν πολλές κυβερνήσεις. Λύσαμε μια ιστορική εκκρεμότητα η οποία ταλαιπωρούσε και την εκκλησία και την πολιτεία. Προτείνω τους πάντες, πριν αρχίσουν την κριτική, να διαβάσουν το κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος, επίσης το κείμενο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και ας διαβάσουν (ειδικά οι ασχολούμενοι με τα θεολογικά ζητήματα) το πολύ καλό κείμενο του Μεγάλου Βασιλείου ''προς πλουτίσαντες''. Για να καταλάβουμε κάποτε ότι η διαρκής ενασχόληση ορισμένων ιεραρχών (όχι φυσικά του συνόλου της εκκλησίας) είτε με επιχειρηματικές είτε με άλλες δράσεις, ταλαιπώρησαν την εκκλησία μας και απομάκρυναν το ποίμνιό της, δεν είναι κάτι που συνάδει με τον θεολογικό της ρόλο.

Σε ότι αφορά την ουσία της συμφωνίας (γιατί ακούμε γραφικούς να λένε ότι θα καταργήσουμε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα!), το κοινό κείμενο αναφέρει ότι ''σκοπός είναι να ενισχύσουμε την αυτονομία της εκκλησίας έναντι του Ελληνικού Κράτους, αναγνωρίζοντας την προσφορά και τον ιστορικό της ρόλο, στη γέννηση και την διαμόρφωση της ταυτότητας του''. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με τη μισθοδοσία των κληρικών, αναγνωρίζει το κείμενο ακόμη και τις αυξήσεις που θα πάρουν! Το Ταμείο που θα δημιουργηθεί, θα ασχοληθεί με τα αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία και όσα εθελοντικά συνεισφέρει η εκκλησία και όχι βεβαίως με το σύνολο της περιουσίας της.

 
 Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο:
 

Υπάρχει κάποιος πολιτικός που υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στην πυροσβεστική, στα σώματα Ασφαλείας και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Εάν υπάρχει παράδειγμα υπηρεσίας που έχει περισσότερους υπαλλήλους από όσους χρειάζεται, να το ακούσουμε Δημόσια. 8.500 προσλήψεις θα γίνουν το 2018 λόγω συνταξιοδοτήσεων, διότι έχουμε μικρό αριθμό Δ.Υ σε σχέση με το Μέσο Όρο της Ε.Ε, 4.500 προσλήψεις είναι αυτές που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ και θα συμπληρωθούν το 2020 μετά την αξιοποίηση των 10.000 κενών που θα προκύψουν, από τους κληρικούς. 

Καλή αρχή, ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ σήμερα στην εκπομπή δέχονται τελικά να γίνουν προσλήψεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)