to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 23.11.2017

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης για Αν. Λοβέρδο: Ορισμένοι έχουν επιλεκτική σχέση με το νόμο (βίντεο)

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Ούτε για αυτό το ζήτημα, ούτε για κανένα άλλο»


Το θέμα της συζήτησης περί πώλησης εξοπλισμών στη Σαουδική Αραβία κλήθηκε να σχολιάσει ο Τρύφων Αλεξιάδης στο ΣΚΑΪ, απαντώντας στην ερώτηση «αν η κυβέρνηση θέλει να κρύψει κάτι».

«Θέλει να κρύψει κάτι η κυβέρνηση, όταν την ίδια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας με την επιστολή που έστειλε χθες, λέει με σαφήνεια ότι παρότι δεν συνηθίζεται πρωθυπουργός να συμμετέχει σε τέτοιου είδους κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ζητά να μεταφερθεί η συζήτηση προκειμένου να παραστεί ο ίδιος;», ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού. «Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Δεν φοβόμαστε τίποτα. Ούτε για αυτό το ζήτημα, ούτε για κανένα άλλο», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης. «Πολιτικό θέμα δεν υπάρχει, καθώς ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλα τα ζητήματα στη Βουλή», συμπλήρωσε. 

Αναφορικά δε με τις μεθοδεύσεις Λοβέρδου στη Βουλή και την απόπειρα του να καταθέσει απόρρητα έγγραφα (σ.σ.  τα οποία ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι προσβάσιμα στην αρμόδια επιτροπή), ο Τρύφων Αλεξιάδης σχολίασε ότι πρέπει να τηρείται ο νόμος. 

«Πρέπει να τηρείται ο νόμος. Ορισμένοι έχουν επιλεκτική σχέση με το νόμο και θέλουν να εφαρμόζουν το νόμο και την τάξη μόνο σε κάποια ζητήματα και σε άλλα ψάχνουν δικαιολογίες» υπογράμμισε o συντονιστής του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεκριμένα.

«Αν κάποιος έχει παραβεί το νόμο θα υποστεί τις συνέπειες» είπε ο κ. Αλεξιάδης επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ζήτημα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Λοβέρδος» και πως «πολύ ορθά το χειρίστηκε ο κ. Κακλαμάνης ως προεδρεύων».

Ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2018, τόνισε ότι θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που είναι εντός μνημονίου και χαρακτήρισε «πολιτική υποκρισία» το να κάνει η αντιπολίτευση ότι δεν γνώριζε τα μέτρα. «Για παράδειγμα το ΦΠΑ στα νησιά και το θέμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να συμφωνώ με τα μέτρα αυτά, είχαν προβλεφθεί στο νόμο 4336 από τον Αύγουστο του 2015. Βουλευτές και κόμματα που τα ψήφισαν τότε ως δεσμεύσεις της χώρας, κάνουν σήμερα κριτική», σχολίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης.

«Στα 950 εκ. νέους φόρους κάποιοι ξεχνούν να πουν τρία νούμερα, ότι 50 εκ. είναι η φορολογική επιβάρυνση των βουλευτών από την πολύ σωστή παρέμβαση που έγινε για να πληρώσουν περισσότερους φόρους, άλλα 50 εκ. είναι από την επιβολή φόρου στις μισθώσεις μέσω διαδικτύου και άλλα περίπου 110 εκ. είναι από το χώρο της ναυτιλίας», είπε. «Διαφωνεί κανείς με αυτούς τους φόρους;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Μην φορτώνετε αμαρτίες άλλων στη Ρ. Δούρου

Στην ομιλία του πρωθυπουργού για τη φονική κακοκαιρία και τα όσα συνέβησαν στην Μάνδρα παρέπεμψε ο πρώην υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην κατηγορία των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ ότι η κυβέρνηση δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της. «Βεβαίως κι έχουμε ευθύνη», είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι αυτή αφορά όμως «μόνο την περίοδο κατά την οποία είμαστε στην κυβέρνηση», υπενθιμίζοντας ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.

«Μου κάνει εντύπωση ότι ακούμε συνεχώς το όνομα Δούρου, αλλά δεν ακούγεται και το όνομα κανενός άλλου πολιτικού που πέρασε από αυτή τη χώρα, που ήταν περιφερειάρχης, που ήταν υπουργός, κτλ. Κανένα άλλο όνομα!», παρατήρησε στη συνέχεια ο Τρύφων Αλεξιάδης. «Άλλο να αναφερθούμε στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλο η προσπάθεια να φορτωθούν όλες οι αμαρτιές στη Ρένα Δούρου», ξεκαθάρισε με νόημα ο πρώην υπουργός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)