to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:34 | 30.12.2015

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης για ληξιπρόθεσμα: Παραπληροφορεί η ΝΔ, οι αριθμοί αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα απ' όσα επικαλείται

"Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι" - Έτσι απαντάει το γραφείο του αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη στην ανακοίνωση της ΝΔ που έκανε λόγο για "εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος"


Η ανακοίνωση του γραφείου του Υπουργού:

Απάντηση στην παραπληροφόρηση της ΝΔ

Έχει απόλυτο δίκιο η Νέα Δημοκρατία στην διαπίστωσή της ότι ¨η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι¨. Όπως έχει απόλυτο άδικο, όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για τα ληξιπρόθεσμα του Νοεμβρίου……όταν οι αριθμοί αποδεικνύουν ακριβώς τα αντίθετα! Είναι σαφής η αγωνία της να βρει αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, αλλά πρέπει να επιλέξει επιτέλους, εάν το κυβερνητικό παρελθόν της είναι ο πολιτικός παράδεισος στον οποίο πρέπει να επιστρέψουμε ή το πολιτικό πρότυπο, για το οποίο ο λαός εκφράστηκε πρόσφατα.

Σε σχέση τώρα με τα πραγματικά δεδομένα (όπως αυτά προκύπτουν από το συνημμένο πίνακα) και σαν απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη μερίδα των Μ.Μ.Ε., που έσπευσαν να υποστηρίξουν την ψευδή ανακοίνωσή της, με αναληθή δημοσιεύματα: 

1)Η σύγκριση του 11μήνου (Ιανουάριος- Νοέμβριος) του 2013 με το αντίστοιχο 11μηνο του 2014 (περίοδος διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας), αποδεικνύει ότι τα ληξιπρόθεσμα αυξήθηκαν κατά 3,1 δις €! Η συγκεκριμένη περίοδος αντικατοπτρίζει το ¨success story¨ της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο τόσο πολύ βαυκαλιζόταν εκείνη την εποχή, με τη θερμή υποστήριξη, μέσω της υπερπροβολής του, από την ίδια μερίδα των Μ.Μ.Ε. που σήμερα κατηγορεί την κυβέρνηση για ¨υπέρογκη αύξηση¨ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

2)Στο 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2015, η μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μειώθηκε, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, κατά 76,3 εκατ. €! Σε μια εποχή δύσκολη, με πρωτοφανή οικονομικά δεδομένα, όχι μόνο δεν υπήρξε αύξηση στη μεταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά είχαμε (αθροιστική) μείωση σε σχέση με το 2014.

3)Η αύξηση κατά 1.408.226.842 € των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο τον Νοέμβριο 2015, οφείλεται (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών) σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δύο Α.Φ.Μ. των οποίων βεβαιώθηκαν οι οφειλές. Το πρώτο Α.Φ.Μ. αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας «Δημοσίων – Δημοτικών Επιχειρήσεων» και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 790.000.000 €, ενώ το δεύτερο Α.Φ.Μ. αντιστοιχεί σε οφειλέτη της κατηγορίας «Πτωχών» και αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 580.000.000 €.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία να παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία τα οποία και επικαλείται, για να υποστηρίξει τις ανακρίβειες τις οποίες αναφέρει στην ανακοίνωσή της και να μας ενημερώσει για την προέλευσή τους, καθώς όπως αποδεικνύεται, δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα επίσημα στοιχεία που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. Είναι καιρός να καταλάβει η Νέα Δημοκρατία και αυτοί που προσπαθούν να στηρίξουν τα επιχειρήματά της. Άλλο πράγμα τα αριθμητικά δεδομένα και άλλο η προπαγάνδα τους, που ευτελίστηκε πλέον σε κακόγουστο παραμύθι. 

***********************

Η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το κράτος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μέχρι πριν λίγες ημέρες, η συγκυβέρνηση πανηγύριζε γιατί αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα  και συγκρατήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος.

Προειδοποιήσαμε τους κυβερνώντες ότι η ιδεοληψία, η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι κακοί σύμβουλοι.  

Τα στοιχεία των ληξιπροθέσμων φορολογικών οφειλών για το διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, που δημοσιεύτηκαν, δείχνουν εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Μόνο το Νοέμβριο έφθασαν το 1,5 δις ευρώ, ενώ συνολικά  αγγίζουν πλέον τα 84 δις ευρώ!

Τα ψέματα της συγκυβέρνησης έχουν κοντά ποδάρια. Η αλήθεια είναι ότι το κράτος εισπράττει λιγότερα και η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα για να καλύψει τις "τρύπες" των παλιών. Η συνέχιση της φορομπηχτικής πολιτικής αποδεικνύεται αυτοκτονική: Οι πολίτες γονατίζουν κάτω από το βάρος φόρων που δεν μπορούν να σηκώσουν, κινδυνεύουν με κατασχέσεις και οδηγούνται στην απόγνωση.

Είναι, επιτέλους, η ώρα να το καταλάβει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η χώρα θέλει αποτελεσματικότερο κράτος, με λιγότερους φόρους και όχι κομματικό κράτος με περισσότερους φόρους». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)