to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:01 | 18.08.2015

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Εξετάζουμε τη σύνδεση αφορολόγητου-πληρωμών μέσω καρτών

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει καθοριστεί ως προς την οροφή του το χρόνο, τα 2,65 δισ. ευρώ, και χαρακτήρισε «συγκεκριμένο» τον στόχο


Τη σύνδεση του αφορολόγητου με πληρωμές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε σήμερα Τρίτη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών (Εσόδων) Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, μία από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, είναι στον τομέα της φορολογίας εισοδήματος, το αφορολόγητο κ.λπ., μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει το τραπεζικό σύστημα.

«Με απλά πράγματα, εξυπηρετούμε τον πολίτη, ελέγχουμε τη φοροδιαφυγή, είναι πολύ πιο απλό το σύστημα για τις υπηρεσίες. Απλά πράγματα που κάνουν στο εξωτερικό. Πρέπει να εξετάσουμε όλα τα θέματα των κινήτρων και σε όλους τους επιχειρηματίες, για να βγάλουν μηχανήματα για κάρτες. Πρέπει να δίνουμε κίνητρα στον πολίτη για να χρησιμοποιεί τις κάρτες και πρέπει να δούμε πώς θα αξιοποιούμε όλο αυτό το σύστημα και για την επιχείρηση και για τον πολίτη», εξήγησε.

Ερωτηθείς για τον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει καθοριστεί ως προς την οροφή του το χρόνο, τα 2,65 δισ. ευρώ, και χαρακτήρισε «συγκεκριμένο» τον στόχο.

«Δεν θα έχει μεγάλες αλλαγές από την προηγούμενη χρονιά. Μόλις τελειώσουμε την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προχωράμε να βγάλουμε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Μέσα στον Σεπτέμβριο, υπολογίζουμε ότι θα έχουν βγει. Ο ΕΝΦΙΑ θα είναι σε πέντε δόσεις, θα ξεκινούν από τον Οκτώβριο. Για το 2016 μελετούμε πάρα πολλές αλλαγές και στο θέμα των αντικειμενικών αξιών και στην εσωτερική κατανομή του φόρου, για να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός», διευκρίνισε

Όπως επεσήμανε ο κ. Αλεξιάδης, δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις που λήγουν στις 26 του μηνός και προσέθεσε ότι έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)