to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:15 | 02.11.2021

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Εξακολουθούν παρά την αποτυχία τους να στέλνουν λάθος μηνύματα (βίντεο)

«Η ενίσχυση ή η αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας μπροστά στην πανδημία αποτελεί πολιτική απόφαση»


«Επιμένουμε στη συναίνεση, καταθέτουμε τις προτάσεις μας, βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε να ξεπεραστεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα και η κυβέρνηση που έχει αποτύχει και φέρει στην πλάτη της το πολιτικό βάρος των 16.000 νεκρών αρνείται, επιμένει στα ίδια λάθη, στις ίδιες πολιτικές και στα ίδια πρόσωπα», τόνισε σε συνέντευξή του στο ΚΟΝΤΡΑ ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β' Πειραιά και Αν. Tομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την απόρριψη από την κυβέρνηση της ΝΔ και της νέας πρότασης του Αλέξη Τσίπρα, για ολιγομελή επιστημονική επιτροπή με πρόσωπα κοινής αποδοχής, που θα σχεδιάσει και θα προτείνει μέτρα αποδεκτά από όλους.

«Η ενίσχυση ή η αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας μπροστά στην πανδημία αποτελεί πολιτική απόφαση» συνέχισε ο Τρ. Αλεξιάδης, εξηγώντας πως οι υποστηρικτές της μιας ή της άλλης άποψης, πολιτικοί ή επιστήμονες, δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν …ουδέτεροι τεχνοκράτες.

Διαχρονική η σχέση της Αριστεράς με την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μεγάλες οι ενστάσεις της στον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει την υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό, πότε χωρίς διάλογο αλλά με εξαναγκασμό, πότε «κλείνοντας το μάτι» σε ακροδεξιές απόψεις. «Έχουμε εξηγήσει με πάρα πολλά παραδείγματα ότι η υποχρεωτικότητα όπως εφαρμόζεται σήμερα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Ο εξαναγκασμός και αυτού του είδους οι πιέσεις έχουν πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα. Πρέπει να υπάρξει διάλογος και σε χώρους, όπως π.χ. ο χώρος της εκκλησίας, πρέπει να ενδυναμώσουμε και να ενισχύσουμε τις φωτεινές απόψεις και τα σώφρονα μυαλά που στέκονται στο πλάι της κοινωνίας στο ζήτημα του εμβολιασμού και όχι στους ακραίους και όλους αυτούς που δικαιολογούν την πολύ εύστοχη φράση του Αρχιεπισκόπου περί «αποτείχισης». Να αφήσουμε, να απομονώσουμε τους ακραίους, που οδηγούν στην ουσία τους ανθρώπους σε θάνατο. Πρέπει να βρει τρόπο η κυβέρνηση να κάνει διάλογο με την κοινωνία, να καταλάβει ότι υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που έχει μια άλλη άποψη, πρέπει να γίνει διάλογος για να πειστούν αυτοί οι άνθρωποι. Το ύφος, οι φράσεις, οι δήθεν «τσαμπουκάδες» που εκπέμπουν κυβερνητικά στελέχη έχουν αντίθετα αποτελέσματα, πρέπει να σταματήσουν να στέλνουν λάθος μηνύματα».

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε πως επιστροφή στα πλεονάσματα για μια κυβέρνηση που συσσώρευσε ελλείμματα των 20 δις κάθε χρόνο τα δυο προηγούμενα χρόνια και φετινό έλλειμμα, με αναγωγή του ελλείμματος του 9μηνου, μεταξύ 12 με 15 δις, σημαίνει σημαντικές πολιτικές εξελίξεις και προέβλεψε πως «για κάποιους μήνες ακόμα θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ. Ας προπονηθεί από τώρα για τον ρόλο της αντιπολίτευσης».

Τέλος επανέφερε την πρότασή του για ανοικτό δημόσιο διάλογο στα θέματα οικονομικής πολιτικής. «Πρόταση για να θέσω τα ερωτήματα στο τι θα κάνουμε με τα ελλείμματα και τα πλεονάσματα; Τι θα κάνουμε με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Γιατί, όπως τους ανάγκασα να παραδεχτούν μέσα στη Βουλή, από τα 47 δις που ήρθαν από την ΕΕ για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις, τα 37 είναι “παρκαρισμένα” στην Τράπεζα της Ελλάδος; Για ποιο λόγο δεν παίρνουν μέτρα ενίσχυσης των λαϊκών και των μεσαίων στρωμάτων; Για ποιο λόγο αυτή την στιγμή δεν παρεμβαίνουν στην ακρίβεια, με το να μειώσουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο καύσιμο κίνησης;». Πρόταση που δεν βρίσκει ανταπόκριση από κανένα στέλεχος της ΝΔ, πολύ καιρό τώρα, καθώς όπως είπε «η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και των περιορισμών, είναι το αλφαβητάρι τους Είναι η πολιτική που θέλουν να επιβάλλουν, αλλά εμείς θα είμαστε εδώ για να τους εμποδίσουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)