to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:47 | 17.01.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Εκτός από τα ακροδεξιά, αποκαλύπτονται και τα φιλοβασιλικά σταγονίδια της ΝΔ (ηχητικά)

Τη διαφορετικότητα των πολιτικών, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης της πολιτικής του αντιπάλου ανέδειξε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Τη διαφορετικότητα των πολιτικών, αλλά και του τρόπου αντιμετώπισης της πολιτικής του αντιπάλου ανέδειξε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά FM ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντας θετική την προσπάθεια της χώρας να βγει στις αγορές, σε αντιδιαστολή με την μεμψίμοιρη λογική της ΝΔ και την επένδυση στην καταστροφολογία την περίοδο που βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.  Απέναντι δε στο κυβερνητικό αφήγημα που βλέπει θετικές προοπτικές και άριστα δημοσιονομικά, ο Τρ. Αλεξιάδης είπε «Αν είναι τόσο καλά όσο ισχυρίζονται, ας προχωρήσουν στην υλοποίηση των προεκλογικών τους υποσχέσεων, όπως αύξηση του βασικού μισθού σε διπλάσιο ποσοστό από τον ρυθμό ανάπτυξης. Ας προχωρήσουν σε μέτρα ανακούφισης των πολιτών, στη μείωση της υπερφορολόγησης μέσω των έμμεσων φόρων, στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και όχι στην αύξηση του ΦΠΑ, όπως κάνουν για τα διαγνωστικά τεστ Covid-19».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κυβερνητικής πρωτοβουλίας για νομοθετική ρύθμιση που θα αποκλείει την κάθοδο στις εκλογές καταδικασμένου για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε υπέρ του διαλόγου και της διαβούλευσης που οφείλει να γίνει, ώστε να αντιμετωπιστούν θέματα αντισυνταγματικότητας. Παράλληλα τόνισε πως δεν φτάνει η νομοθετική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα καταδικάζει πολιτικά τέτοιου είδους μορφώματα, αλλά η αποδοκιμασία τέτοιων πρακτικών και η έμπρακτη στήριξη, όπως η στήριξη στη Μάγδα Φύσσα, η παρουσία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου δυστυχώς κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν είχε και δεν έχει παρουσιαστεί.

Όσο για τα ευτράπελα με τις αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών της που συνέβησαν στο χώρο της ΝΔ με αφορμή την κηδεία του έκπτωτου βασιλιά, ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε «Παρά την εναγώνια προσπάθεια του αρχηγού της να φανεί κεντρώος και μεταρρυθμιστής, αποκαλύπτονται μέσα στη ΝΔ. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως στις τάξεις της υπάρχουν στελέχη θαυμαστές ακραίων πολιτικών, όπως τα στελέχη που ήρθαν σε αυτή από το ΛΑΟΣ, τώρα βλέπουμε πως υπάρχουν και φιλοβασιλικοί. Εν όψει εκλογών τα βλέπει ο λαός και κρίνει».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)