to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 15.05.2020

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Διαφορετική η πολιτική των τραπεζών στα χρέη πολιτικών και κομμάτων σε σχέση με τους απλούς πολίτες

Η «αγγελικά πλασμένη» κανονικότητα της κυβέρνησης ξεφτίζει στην επαφή με τον απλό κόσμο του μεροκάματου και την αγορά. Εξαγγελίες που έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά και μέτρα που δεν υλοποιούνται είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλές κατηγορίες πολιτών, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9FM


Η «αγγελικά πλασμένη» κανονικότητα της κυβέρνησης ξεφτίζει στην επαφή με τον απλό κόσμο του μεροκάματου και την αγορά. Εξαγγελίες που έχουν μείνει μόνο στα χαρτιά και μέτρα που δεν υλοποιούνται είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλές κατηγορίες πολιτών, δήλωσε ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9FM με τον Χάρη Ντιγριντάκη, φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα μικροαλιείς που δεν έχουν λάβει ακόμη το πολυδιαφημιζόμενο και από πολλά ΜΜΕ, επίδομα των 800 €.

Στην προσωπική μαρτυρία του δημοσιογράφου για την άνιση μεταχείριση των τραπεζών σε νέες επιχειρήσεις σε σχέση με τους παραδοσιακούς τους πελάτες και την ύπαρξη αδιευκρίνιστων κριτηρίων, ο Τρ. Αλεξιάδης ανέδειξε τον παραλογισμό όρων που απαιτούνται ως προϋπόθεση της «επιστρεπτέας προκαταβολής», όπως δηλώσεις παρελθόντων ετών για επιχειρήσεις που δεν είχαν δραστηριότητα ή δεν είχαν τη δυνατότητα να υποβάλλουν δηλώσεις. Όσο για τον μικρό αριθμό επιχειρήσεων που τις αφορά, αλλά και τα μικρά ποσά που τους αντιστοιχούν, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος θα αποδειχθεί ανακουφιστική για την αγορά στο σύνολό της, δήλωσε ο Βουλευτής. 

Η διαφορετική οπτική των τραπεζών όμως φαίνεται από τα δημοσιευμένα «πόθεν έσχες» των πολιτικών, όπου αν είσαι πολιτικός η σχέση εισοδήματος σου με τραπεζικά δάνεια είναι τελείως διαφορετική από αυτήν ενός απλού πολίτη. Στελέχη της ΝΔ εμφανίζονται να λαμβάνουν ξανά και ξανά μεγάλα δάνεια, τη στιγμή που έχουν χρέος στις τράπεζες, αλλά και μεγάλο αριθμό καταθέσεων. Υπάρχει θέμα διαφορετικής πολιτικής των τραπεζών απέναντι στους πολίτες και στους πολιτικούς που ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους. Η ίδια ακριβώς προσέγγιση εμφανίζεται και στις δανειακές υποχρεώσεις πολιτικών κομμάτων, που ενώ χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια δεν συμβαίνει τίποτα, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στα χρέη ενός πολίτη προς τις τράπεζες.

Διαφορετική προσέγγιση υπάρχει και από την κυβέρνηση βέβαια σε διατάξεις που αφορούν συγκεκριμένους επιχειρηματίες σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά. Έτσι στους ιδιοκτήτες των καναλιών δίνεται παράταση ενός χρόνου για την πληρωμή της δόσης για τη νόμιμη άδεια λειτουργίας, ενώ στον μικρομεσαίο ιδιοκτήτη καταστήματος π.χ. στον Κορυδαλλό, δίνεται παράταση 2-3 μηνών για τις υποχρεώσεις του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει το πρόγραμμά του για την ανάταξη της οικονομίας και της αγοράς από τις αρχές Απριλίου και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να το επικαιροποιήσει με περισσότερα επιχειρήματα, καθώς η κυβέρνηση δεν υλοποίησε τις προτάσεις. Τη στιγμή που δεν έχει να αντιπαλέψει τον εκβιασμό των μνημονιακών χρόνων και των δεσμεύσεων, έχει την  δυνατότητα σε συνεργασία με τις φιλικά διακείμενες προς την κυβέρνηση τράπεζες να υλοποιηθούν μέτρα και προωθημένες προτάσεις που έχουν κατατεθεί από κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, κατέληξε ο Τρ. Αλεξιάδης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)