to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 21.07.2020

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Δεν υπάρχει "εθνική επιτυχία" χωρίς την αποκάλυψη των όρων για τις επιχορηγήσεις και τον δανεισμό (ηχητικό)

Η επιστροφή στον καιρό των μνημονίων θα είναι καταστροφική για τη χώρα, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα του Πειραιά και στο Νίκο Μπαρδούνια, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης.


          Η γνωστοποίηση των όρων του δανεισμού και της επιχορήγησης θα ξεκαθαρίσει αν η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής είναι καλή ή φέρνει νέες δεσμεύσεις για τη χώρα και δανεισμό με εποπτεία και όχι η κυβερνητική προπαγάνδα, μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ, που μιλούν ήδη για "εθνική επιτυχία".  Γιατί λίγα χρόνια πριν το ίδιο πολιτικό προσωπικό, δηλ. ο πρωθυπουργός και οι ίδιοι υπουργοί που βρίσκονταν και τότε στα υπουργεία, περιέγραφαν την κατάσταση της οικονομίας με καθησυχαστικά λόγια και αργότερα μας παρουσίαζαν τα μνημόνια ως ευλογία.  Να μην χρησιμοποιηθούν  οι συνταγές που σερβιρίστηκαν τότε, που μιλώντας π.χ. περί  "μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού", μεθερμηνευόταν σε μειώσεις συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας.  Στην κρίσιμη περίοδο που διάγει η οικονομία της χώρας, η μετάθεση της εξόδου της στις αγορές και ο δανεισμός της μέσω μνημονίων, παρά τις διαβεβαιώσεις τους, θα γίνει αντιληπτή από τους πολίτες της χώρας.

          Η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση που έρχεται και η αποκάλυψη των ψεύτικων προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ, δεν επιτρέπει στον κ. Μητσοτάκη και το επικοινωνιακό του επιτελείο τη σκέψη των πρόωρων εκλογών, γι αυτό και προσπαθούν μέσω της προπαγάνδας να δημιουργήσουν άλλη εικόνα, από αυτήν του τέλους της "περιόδου του μέλιτος".

          Στη συνέχεια ο Τρ. Αλεξιάδης αναφερόμενος στις "αποκαλύψεις" του φιλοκυβερνητικού τύπου περί παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε "Σε ποια άλλη χώρα η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί παρακρατικές μεθοδεύσεις για να παγιδεύει συνομιλίες Υπουργών, με σκοπό να τις χρησιμοποιεί όπως θέλει στο μέλλον; " δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε θύμα των παρακολουθήσεων του δεξιού παρακράτους. Και όσο για τη φωτιά στο Μάτι, η αποκάλυψη της απόκρυψης των πιέσεων που κάποιος δέχτηκε όταν ανέλαβε τον έλεγχο της υπόθεσης και συνέταξε το πόρισμα, που βγήκε στην επιφάνεια τώρα, επιβεβαιώνει τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της δεξιάς. Η απορία του "Σε ποια άλλη χώρα γίνονται αυτά;"  βέβαια δένει με τη σκευωρία εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου, στην κοινή προσπάθεια ΝΔ και ΚΙΝΑΛ να αποκρύψουν  "το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολεμικής ιστορίας, κοστολογημένο και ομολογημένο μεταξύ κρατών και εταιρείας", το σκάνδαλο NOVARTIS,  βασισμένη σε αφηγήσεις  δικαστικών που ο μεν ένας διερευνούσε υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλεκόταν συγγενικό του πρόσωπο, ο δε άλλος αφαιρούσε έγγραφα από το γραφείο υφισταμένης του.

          Η ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να θέσει έστω προς συζήτηση το θέμα της δυσμενούς εξέλιξης της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι χαρακτηριστική της εθνικής ήττας που έχουμε υποστεί, κάτι που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάθει τα τελευταία 100 χρόνια, δήλωσε ο Τρ. Αλεξιάδης.  Έκλεισε δε τη συνέντευξή του εκφράζοντας  την προσωπική του αγανάκτηση, μαζί με αυτήν όλων των Ελλήνων που έλκουν την καταγωγή τους  από "τα Άγια χώματα της Καππαδοκίας και της Ανατολικής Θράκης" καθώς αποκαλύφθηκε ότι την ώρα που οι Τούρκοι μετέτρεπαν την Αγία Σοφία σε τζαμί η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστελνε εκπροσώπους της σε μυστικές συνομιλίες (!)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)