to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 05.02.2018

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Αυτοί που μελοποίησαν τα τραγούδια της εξορίας, χειροκροτήθηκαν από τα παιδιά των βασανιστών (βίντεο)

«Καταλαβαίνω το πατριωτικό συναίσθημα αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την εικόνα του ναζιστικού χαιρετισμού δίπλα στον Θεοδωράκη. Εμένα με καλύπτει το τι έχει προσφέρει στην Αριστερά και το τι έχει προσφέρει στην τέχνη».


Για συλλαλητήριο «που δεν μάζεψε τα εκατομμύρια που περίμεναν κάποιοι» μίλησε στο ''Ακραίως'' με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι «σεβόμαστε την άποψή αυτού του κόσμου, αλλά διαφωνούμε πολιτικά». 

«Μαζεύτηκε αρκετός κόσμος χθες. Ήταν ένα συλλαλητήριο πολλών χιλιάδων πολιτών, αλλά δεν ήταν τα εκατομμύρια που περίμεναν. Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν πάρα πολλές ανταποκρίσεις στα ΜΜΕ που μιλούσαν για εκατομμύρια. Τοπογράφος δεν είμαι, όμως το μόνο που μπορώ να καταθέσω είναι την εμπειρία μου από συγκεντρώσεις, είναι ότι έχω συμμετάσχει σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο Τρύφων Αλεξιάδης. 

«Δεν αμφισβητώ ότι υπήρχε κόσμος. Αλλά αυτός ο σεισμός που περίμεναν κάποιοι δεν υπήρχε. Άλλος αυτός ο κόσμος και άλλο τα ακροδεξιά στοιχεία και τα τάγματα της Χρυσής Αυγής. Σεβόμαστε την αποψή αυτού του κόσμου που κατέβηκε στο συλλαλητήριο, αλλά διαφωνούμε πολιτικά» επισήμανε επίσης.

Αναφορικά με το σενάριο ενός πιθανού δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό , ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε: «Η  χώρα αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βρει λύση. Είναι δυνατόν την ώρα της διαπραγμάτευσης να βγαίνουμε και να βάζουμε προαπαιτούμενα; Να τελειώσει η διαπραγμάτευση, να έρθει ενώπιον της Ελληνικής βουλής και όταν τελειώσει αυτή η ιστορία να δούμε την επόμενη ημέρα. Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Τώρα είναι η ώρα να βρούμε την καλύτερη λύση. Δεν είναι μόνο το όνομα, είναι το θέμα του αλυτρωτισμού, των επιδιώξεων». 

Αναφορικά με την διαπραγμάτευση που γίνεται για το ζήτημα ανέφερε: «Εμείς με εθνική υπευθυνότητα κάνουμε διαπραγμάτευση. Η κυβέρνηση παρέλαβε ένα δύσκολο πρόβλημα και θα κάνουμε αυτό που είναι καλύτερο για τη χώρα». 

Με το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη « Διότι δεν συνεμορφώθην» θέλησε να σχολιάσει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης την χθεσινή ομιλία του μεγάλου συνθέτη, ωστόσο ο κ. Χατζής δεν του έκανε τη χάρη (εκτός της πρώτης στροφής) και μετά έκοψε για το σήμα της εκπομπής.

«Καταλαβαίνω το πατριωτικό συναίσθημα αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την εικόνα του ναζιστικού χαιρετισμού δίπλα στον Θεοδωράκη. Εμένα με καλύπτει το τι έχει προσφέρει στην Αριστερά και το τι έχει προσφέρει στην τέχνη», είπε επίσης.
 
«Κάποιοι ξεχνούν τι τράβηξε μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού στην εξορία. Φτάσαμε αυτοί που μελοποίησαν αυτά που έγιναν να χειροκροτούνται από τα παιδιά των βασανιστών και τα φασιστοειδή. Τιμούμε τους Έλληνες, αλλά δεν έχουμε καμία ανοχή στα φασιστοειδή» συμπλήρωσε. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)