to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 26.11.2015

Οικονομία

Τρ. Αλεξιάδης: Αυξήθηκαν οι έλεγχοι στις offshore το τελευταίο έτος

Αύξηση των ελέγχων στις offshore τον τελευταίο χρόνο προκύπτει από τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βολυλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου. Συγκεκριμένα, από τις 384 offshore που ελέγχθηκαν συνολικά, οι 321 ελέγχθηκαν την περίοδο 2014 - 2015.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Αλεξιάδης, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 10.000 offshore, εκ των οποίων περίπου 6.000 offshore είναι ελεγκτικά αξιοποιήσιμες. Από αυτές τις 6.000 offshore, έχουν ελεγχθεί οι 384 και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους 129,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, οι 321 offshore ελέγχθηκαν την περίοδο 2014 – 2015 και βεβαιώθηκαν φόροι ύψους 94,5 εκατ. ευρώ.

«Και αυτές οι υποθέσεις και οι υποθέσεις των λιστών είναι στο στόχαστρο του υπουργείου. Έχουμε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Δεν θα μείνουν στην τύχη τους. Θα έχουμε μηνιαία αποτίμηση των ελέγχων», τόνισε ο Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει προστασία των ελεγκτικών μηχανισμών με νομοθετικές ρυθμίσεις.

«Είχαμε περιπτώσεις να διεξάγεται έλεγχος παρουσία αστυνομικών και να καταφεύγει ο φοροφυγάς στο δικαστήριο και να βρίσκονται οι ελεγκτές με τη διαδικασία του αυτόφωρου και εμείς να παρεμβαίνουμε για να μην περάσουν το βράδυ στο κρατητήριο», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και έστειλε το μήνυμα πως «αυτά τα πράγματα θα τελειώσουν. Ήδη φέραμε διατάξεις προστασίας του ελεγκτικού μηχανισμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε απροστάτευτο τον ελεγκτικό μηχανισμό στα χέρια οποιουδήποτε μελαγοσχήμονος που θέλει να τον κυνηγήσει». «Οι εντολές είναι να μην σταματήσουν πουθενά οι έλεγχοι, όποιο όνομα και να είναι μπροστά», πρόσθεσε.



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)