to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:56 | 08.06.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: Αυτοδυναμία “πλυντηρίου” για το μαύρο πολιτικό χρήμα; (βίντεο)

«Πολλά έχουν ακουστεί για το μαύρο πολιτικό χρήμα που διακινήθηκε στις εκλογές, καθιστώντας πιο εύκολη την εκλογή ορισμένων. Πριν λοιπόν καταστραφούν αρχεία, π.χ. για συνεστιάσεις χιλιάδων ατόμων με αντίστοιχα κομμένα παραστατικά για λίγες εκατοντάδες…, ας ξεκινήσουν οι έλεγχοι»


«Την ώρα που ο εξ Ανατολών γείτονας διαθέτει κυβέρνηση με πρόσφατη ισχυρή λαϊκή εντολή, με ανοιχτά τα εθνικά μας θέματα, αποτελεί “πολιτική πολυτέλεια” η συνεχής προσφυγή στιςκάλπες μέχρι την απόκτηση της πολυπόθητης αυτοδυναμίας της ΝΔ», σχολίασε ο Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο», την εκφοβιστική δήλωση του πρωθυπουργού περί αυτοδυναμίας ή τρίτων εκλογών μέσα στον Αύγουστο. Απέναντι στη φιλολογία περί ισχυρής και αυτοδύναμης κυβέρνησης, κάλεσε τους πολίτες να προσέξουν τι κρύβεται πίσω από τέτοιες δηλώσεις «Το Σύνταγμα δεν ομιλεί περί εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης, αλλά για εκλογή βουλευτών που μέσω κοινοβουλευτικής διαδικασίας εκλέγουν κυβέρνηση».

Ζήτησε τη διεξαγωγή ελέγχων από τις ανεξάρτητες αρχές της Δικαιοσύνης και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών αρχών που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα, όπως π.χ. της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, της ΑΑΔΕ, της Εθνικής Αρχής  Διαφάνειας, καθώς «Πολλά έχουν ακουστεί για το μαύρο πολιτικό χρήμα που διακινήθηκε στις εκλογές, καθιστώντας πιο εύκολη την εκλογή ορισμένων. Πριν λοιπόν καταστραφούν αρχεία, π.χ. για συνεστιάσεις χιλιάδων ατόμων με αντίστοιχα κομμένα παραστατικά για λίγες εκατοντάδες…, ας ξεκινήσουν οι έλεγχοι».

Ο Τρ. Αλεξιάδης μίλησε και για την ακρίβεια και το έωλο κυβερνητικό επιχείρημα ότι η μείωση του ΦΠΑ δεν πρόκειται να περάσει στον καταναλωτή. Υπενθυμίζοντας ότι την περίοδο 2019-2023, μειώσεις ή παρατάσεις μειώσεων ΦΠΑ σε κατηγορίες όπως στην οικοδομή, στον καφέ, στις μεταφορές κ.λπ. δεν απέδωσαν, κατά δήλωση του πρωθυπουργού, απηύθυνε το ερώτημα αν η δήλωση αυτή κρύβει αυξήσεις στα …αναποτελεσματικά αυτά μέτρα.

Μίλησε ιδιαίτερα για το αίτημα της μείωσης των ΕΦΚ και ΦΠΑ στα καύσιμα, που λόγω του συστήματος εισροών-εκροών με τα οποία είναι εφοδιασμένα τα βενζινάδικα, η μείωση στην τιμή θα είναι ορατή εντός λίγων ημερών, αλλά και για την αναγκαιότητα ελέγχων στην αγορά, ώστε η μείωση να φτάνει στον πολίτη.  Έφερε δε ως ελεγκτικό παράδειγμα την παρέμβαση που μπορεί να κάνει η πολιτεία διαπιστώνοντας την τεράστια διαφορά τιμής από την αγορά προϊόντος από τον παραγωγό μέχρι την τελική τιμή στο ράφι του σουπερμάρκετ.

Ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή των συσχετισμών που προέκυψαν από την προηγούμενη κάλπη και στις τεράστιες προγραμματικές διαφορές που τον χωρίζουν από τη ΝΔ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)