to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:01 | 29.03.2023

Πολιτική

Τρ. Αλεξιάδης: 21η Μαΐου τελειώνει ο εφιάλτης που ζουν οι Έλληνες πολίτες

«Μετά την 21η Μαΐου η νέα προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αλλάξει τον πτωχευτικό κώδικα, θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία σύμφωνα με περιουσιακά κι εισοδηματικά κριτήρια, θα δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι Έλληνες πολίτες».



«Ευχάριστη είδηση» χαρακτήρισε την ανακοίνωση ημερομηνίας των εκλογών ο Τρύφων Αλεξιάδης καθώς όπως είπε «τελειώνει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες με τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις από τα σπίτια τους, λόγω του πτωχευτικού κώδικα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Μετά την 21η Μαΐου η νέα προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αλλάξει τον πτωχευτικό κώδικα, θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία σύμφωνα με περιουσιακά κι εισοδηματικά κριτήρια, θα δώσει τέλος στον εφιάλτη που ζουν οι Έλληνες πολίτες».

Σε συνέντευξή του στη FLASH TV της Δυτικής Μακεδονίας, ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. «Οι προτάσεις για τα κόκκινα δάνεια παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη από τον Αλέξη Τσίπρα, έχουν εξειδικευτεί και θα επικαιροποιηθούν με την ευκαιρία του εκλογικού μας προγράμματος. Αφορούν ενιαία ρύθμιση χρεών, επέκταση δόσεων σε 120 και σε άλλες περιπτώσεις εκτός από αυτές που ισχύουν σήμερα, προστασία πρώτης κατοικίας, θέσπιση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού».

Παράλληλα με αφορμή τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και αφορούν στελέχη της ΝΔ, εξέφρασε την ανησυχία του για το «τι θα παραλάβει η νέα κυβέρνηση με αυτά που κάνουν στις τράπεζες και στα δημόσια ταμεία. Πρέπει να γίνει πλήρης καταγραφή ανά υπηρεσία, ανά Υπουργείο, ανά Γενική γραμματεία, ανά Νοσοκομείο κ.ο.κ. τι θα παραδώσουν, όπως εμείς παραδώσαμε 37 δις και το χρέος ρυθμισμένο». Υπενθύμισε τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού επιτελείου ότι το αποθεματικό είναι 40-41 δις και δήλωσε πως ελπίζει να μη βρεθούμε μπροστά σε οδυνηρή έκπληξη να είναι πολύ χαμηλότερο και στις επιπτώσεις που θα φέρει.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο τραπεζικό σύστημα ζήτησε «να υπάρξει “νόμος και τάξη” και στη χρηματοπιστωτική αγορά. Δεν μπορεί οι τράπεζες να λειτουργούν χωρίς εποπτικό φορέα. Όταν είχαν πρόβλημα, ο Έλληνας πολίτης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις προστατέψει. Δεν μπορεί οι τράπεζες που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας να λειτουργούν με άλλο τρόπο. Αν π.χ. πολιτικός πάρει δάνειο ή μπει εγγυητής σε εταιρικό δάνειο 2 εκατ. ευρώ και μετά φύγει από την εταιρεία - περίεργο βέβαια να μπει και να φύγει, όπως περίεργο να μη στέλνει εξώδικα ή να ασκεί ένδικα μέσα για να μάθει τι έγινε με το δάνειο που ήταν εγγυητής - πώς το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ μεταβιβάζεται σε κάποια εταιρεία και αυτή, λόγω του πολιτικού, δέχεται να κουρέψει το δάνειο και να συμβιβαστεί με 50 ή κάτι παραπάνω χιλιάδες; Πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του θέματος. Το έχω ξαναπεί όσοι χρωστούν στις τράπεζες να πάνε - ειδικά στη Εurobank - και να πουν “κάντε μας τη ρύθμιση όπως του κ. Παπαθανάση”».

Ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε αντίθετος στις κινδυνολογικές προβλέψεις, υπενθυμίζοντας την αντίθετη πρακτική κάποιων το 2015, που φώναζαν «γερά Γερούν» την ώρα που η χώρα έδινε ένα δύσκολο αγώνα διαπραγματεύσεων. «Όσο λιγότερο μιλούν οι πολιτικοί για το τραπεζικό σύστημα, τόσο καλύτερα για το τραπεζικό σύστημα. Στο παρελθόν Υπουργός Οικονομικών εγγυάτο τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και έλεγε στου Έλληνες πολίτες “μην ανησυχείτε, επενδύστε στο ελληνικό Χρηματιστήριο”, αυτοί που έχασαν ήταν οι Έλληνες πολίτες. Εύχομαι οι εποπτικές αρχές των τραπεζών να κάνουν καλά τη δουλειά τους, οι ελεγκτικές υπηρεσίες και η Δικαιοσύνη να ενεργοποιηθούν, οι υποθέσεις να διαλευκανθούν για να μη ζήσουμε καινούριες περιπέτειες».

Κλείνοντας δήλωσε πως «H οικονομία θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Η οικονομική κατάσταση των πολιτών, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, που όλο και χειροτερεύουν λόγω χρεών και δανείων. Και τους εξοργίζουν τα αφηγήματα κυβερνητικών παραγόντων και πρόθυμων δημοσιογράφων “παπαγάλων” της κυβέρνησης που παρουσιάζουν την πλαστή εικόνα της οικονομίας και όχι την πραγματική.

Υπάρχει κύμα οργής στην κοινωνία και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι οι πολίτες να μην οδηγηθούν στην αποχή ή σε κόμματα που δεν έχουν κυβερνητική πρόταση, αλλά να πιέσουν με την ψήφο τους για μια ισχυρή κυβέρνηση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)