to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τους ψήφισαν, τους επέτρεψαν, είναι καιρός να αντιδράσουν!

Εδώ και λίγες μέρες με τις ψήφους μόνο της Ν.Δ. αποτελεί νόμο του κράτους το νέο εργασιακό νομοσχέδιο ή καλύτερα η ταφόπλακα των δικαιωμάτων και των κεκτημένων των εργαζομένων. Αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι και περισσότερο οι νέοι εργαζόμενοι ως πολίτες Γ’ κατηγορίας, οι οποίοι καλούνται να επιβιώσουν και να κάνουν οικογένεια με απροσδιόριστα ωράρια, πενιχρή αμοιβή και σκυμμένο κεφάλι.


Ολα αυτά αποκλειστικά με επιλογή της αντικοινωνικής, αυταρχικής κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία, ενώ προεκλογικά έταζε λαγούς με πετραχήλια, αυτό που έκανε με απόλυτη συστηματικότητα και συνέπεια είναι το αποφασίζουμε και διατάζουμε, το δόγμα νόμος και τάξη, ο απόλυτος αυταρχισμός, η αναίτια βία σε πολίτες, ενώ η εγκληματικότητα στη χώρα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Παραείναι όμως προκλητικό αυτό που συμβαίνει με τα χρεωστούμενα της Ν.Δ. Θυμόμαστε τον Κ. Μητσοτάκη ως νέο αρχηγό της Ν.Δ. το 2016 να λέει ότι «θα βάλουμε τάξη στο σπίτι μας για να μην επιβαρύνεται ο φορολογούμενος». Η πραγματικότητα 5 χρόνια μετά είναι ότι χρωστάνε πάνω από 340 εκατ., το χρέος της Ν.Δ. αυξήθηκε κατά περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ. Ως πρόεδρος της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να εκτοξευτεί το χρέος σε αντίθεση με όσα δήλωνε. Είναι ακόμη ένα επίτευγμά του που δικαιολογεί την αποδοχή του ως πρωθυπουργού, όπως μας «λένε» οι δημοσκοπήσεις.

Εκτός από το δεδομένο του κακοπληρωτή και της επιβάρυνσης του κάθε φορολογούμενου, έχουμε σειρά προκλήσεων που μας επιβεβαιώνουν ότι αυτοί οι άριστοι, που φέρονται ως ιδιοκτήτες της χώρας, την αντιμετωπίζουν ως τσιφλίκι τους και τους πολίτες ως χειραγωγούμενα πιόνια .

Τελευταία, αφού έχουν προηγηθεί σειρά προκλήσεων το προηγούμενο διάστημα, είδαμε την ανακαίνιση του Μαξίμου από τη σύζυγο του πρωθυπουργού και τις φωτογραφίσεις σε life style περιοδικά σαν να είναι σταρ του Χόλιγουντ, η οποία στο πλαίσιο προώθησης project φωτογραφίζεται στο λαμπερό σπίτι της. Βέβαια έσπευσαν να μας πείσουν ότι όλα έγιναν από εθελοντές και δωρητές έργων τέχνης. Δηλαδή δεν επιβαρύνθηκε ο πολίτης, αλλά έχουν μεράκι, ενεργοποιούν τον εθελοντισμό, έχουν γνωριμίες και τα καταφέρνουν όλα άψογα.

Διαβάσαμε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση ακόμη ενός VIP αεροσκάφους, το οποίο θα προστεθεί στα τρία ήδη υπάρχοντα.

Οι προτεραιότητες είναι εμφανείς όπως και η απαξίωση του κόσμου μετά από απανωτά άνοιξε-κλείσε της οικονομίας, την πανδημία να είναι ακόμα δίπλα μας και την αβεβαιότητα του μέλλοντος να είναι πραγματικότητα.

Η προκλητικότητα και ο λαϊκισμός βέβαια δεν έχουν σταματημό. Ακούσαμε τον λαλίστατο υπουργό Ανάπτυξης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής να λέει ότι οι πολίτες γνώριζαν ότι το κόμμα του χρωστούσε ένα υπέρογκο ποσό πριν από τις εκλογές του 2019, με το γνωστό αλαζονικό και κυνικό ύφος.

Τι είπε λοιπόν; Οτι οι πολίτες ήξεραν ότι η Ν.Δ. χρωστά αυτό το υπέρογκο ποσό και δεν τους πείραξε καθόλου, αλλά την επιβράβευσαν και της έδωσαν την αυτοδυναμία. Υπονόησε με αυτό τον τρόπο ότι προτίμησαν το κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε τη χώρα από το Μνημόνιο και άφησε 37 δισ. στα ταμεία του κράτους. Με λίγα λόγια, τα θέλατε και τα πάθατε. Τόσα απλά!

Οι πολίτες λοιπόν, που τους έδωσαν το δικαίωμα να μας κουνάνε το δάχτυλο, να μας απαξιώνουν, να μας προκαλούν και να υποτιμούν, δεν είναι άμοιροι ευθυνών της κατρακύλας που παίρνει η χώρα .

Εμείς ως πολίτες επιτρέπουμε, κρίνουμε, διεκδικούμε, αποφασίζουμε και ψηφίζουμε. Μην παριστάνουν πολλοί ότι δεν ήξεραν ή δεν τα περίμεναν... Αυτοί τους επέλεξαν και τους ήξεραν καλά!

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)