to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:18 | 28.11.2018

Πολιτική

Ας τους λυπηθεί ο Τσίπρας, ας πάρει ένα αρνητικό μέτρο...

Στα κανάλια είδαμε σενάρια περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες και τη γνωστή σπέκουλα περί παροχολογίας με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.... Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων βρέθηκαν επίσης η σύλληψη του ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδου, η αναστολή της απόφασης προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας, η έκρυθμη κατάσταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, οι εθνικιστικές κινητοποιήσεις στα σχολεία, οι προκλήσεις Ερντογάν, η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας και η επίσκεψη Γαβρόγλου στο Φανάρι, ειδήσεις από το αστυνομικό δελτίο...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

 


 

Αλ. Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα 710 εκατομμυρίων ευρώ για περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους

Σήμερα καταθέτουμε μια διάταξη για το κοινωνικό μέρισμα. Είναι η τρίτη διαδοχική χρονιά που έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε για τους πιο αδύναμους. Καταθέτουμε τη διάταξη σήμερα όπως ακριβώς πέρυσι τέτοιο καιρό. Από την υπεραπόδοση της οικονομίας και φέτος έχουμε τη δυνατότητα και δίνουμε αντίστοιχο με το περσινό ποσό, είπε ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. (αναλυτικά)


 

Ευ. Τσακαλώτος: Σημαντικές οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά στρώματα

Σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για πάνω από 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων η οποία ανέρχεται στο 30% για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ καθώς και σταδιακή μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 29% σήμερα σε 25% το 2022 - Παράλληλα κατατίθεται τροπολογία για διανομή κοινωνικού μερίσματος ύψους 710 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Ευκλ. Τσακαλώτος (αναλυτικά)


 

Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη Βορίδη και ΔΑΚΕ στις ακροδεξιές κινητοποιήσεις

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα», τονίζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της (αναλυτικά)


 

Δράσεις κόντρα στον φασισμό και τον εθνικισμό στα σχολεία - Την «αφωνία» της Ν.Δ. καταγγέλλει το υπουργείο

Aπόπειρα διείσδυσης εθνικιστών και ακροδεξιών στα σχολεία με υποκίνηση καταλήψεων για «τη Μακεδονία και τον Κατσίφα» με ορόσημα την Πέμπτη 29/11- Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί τους μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασίστες να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία - Αντιφασιστικό προσκλητήριο Γαβρόγλου ενάντια στο «εθνικιστικό δηλητήριο» - Την «αφωνία» της Ν.Δ. καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του - Σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη Βορίδη και ΔΑΚΕ στις ακροδεξιές κινητοποιήσεις (αναλυτικά)


 

Κάλεσμα του BLOCO Μαθητών-Μαθητριών: Ο φασισμός δεν χωράει στις ζωές μας

«Να γυρίσουμε την πλάτη στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να μην χαρίσουμε την πατρίδα μας στο φασισμό» - Το κάλεσμα για την αυριανή αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα, 12μμ στα Προπύλαια (αναλυτικά)


 

Αναστολή της αδιανόητης απόφασης: Αποφυλακίστηκε η 53χρονη καθαρίστρια

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα το πρωί το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. (αναλυτικά)


 

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές στο Μάτι

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε την Τρίτη σε δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους των συντονιστικών επιτροπών των κατοίκων, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τις πυρκαγιές. (αναλυτικά)


 

ΥΠΕΞ: Οι τουρκικές προκλήσεις υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής

Οξύτατη και άμεση η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σε ό,τι αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας (αναλυτικά)


 

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο Χρ. Σπίρτζης για την κακοδιαχείριση δεκαετιών στον ΟΑΣΘ

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου κατέθεσε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορμών Χρήστος Σπίρτζης «για τη ζημία που υπέστη τόσο το Δημόσιο, όσο όμως και ο κρατικός πλέον Ο.Α.Σ.Θ. από πράξεις και παραλείψεις όσων συμμετείχαν στη διοίκηση και στην οικονομική διαχείριση του Οργανισμού». (αναλυτικά)


 

Χρυσαυγίτικη πρόκληση στη Βουλή: Η αντίδραση Γεροβασίλη και το κλείσιμο του ματιού στην ακροδεξιά από τον Αδ. Γεωργιάδη

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για τις μαθητικές καταλήψεις προκάλεσε την αντίδραση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που παρατήρησαν ότι η ΝΔ αποφεύγει να πάρει θέση στην προσπάθεια εκφασισμού στα σχολεία (αναλυτικά)


 

Ν. Μπελαβίλας: Είμαι περήφανος όσο ελάχιστοι από εσάς για τον πατέρα μου, την ιστορία του και την οικογένειά μου

Το σχόλιο του Ν. Μπελαβίλα για τα άθλια δημοσιεύματα δωσιλογικού χαρακτήρα, που περιυβρίζουν τον νεκρό Γιώργο Μπελαβίλα ως «συμμορίτη του ΕΛΑΣ και κατσαπλιά των Δεκεμβριανών» (αναλυτικά)


 

«Έχει περάσει ο καιρός των αφορισμών»: Η απάντηση του Ν. Ξυδάκη σε εξώδικο του Αμβρόσιου

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε κάθε καλόπιστο δημοκρατικό πολίτη ο τρόπος που μερικοί ιεράρχες αντιλαμβάνονται τον δημόσιο βίο. Πολιτικολογούν από άμβωνος, αποφαίνονται επί αστρονομικών θεμάτων, εξαπολύουν κηρύγματα μίσους, άρες και κατάρες, αλλά απαιτούν από τους αιρετούς αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να μην εκφέρουν πολιτικές κρίσεις» (αναλυτικά)


 

«Όσα στοιχεία και αν αποκρύψει η ΝΔ, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία γνωρίζουν την πραγματικότητα»

«Το κόμμα που δημιούργησε, εξάπλωσε και επιμένει να υπερασπίζεται το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της φτηνής, ελαστικής και απροστάτευτης εργασίας, επιδεικνύει το θράσος του απέναντι στους εργαζόμενους και την κοινωνία», σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ για τους μισθούς (αναλυτικά)


 

Λ. Κρέτσος: «Η Ελλάδα προσφέρει τις δυνατότητες για ολοκληρωμένη οπτικοακουστική παραγωγή»

Συνάντηση Υφυπουργού Ψη.Π.Τ.Ε. κ. Λευτέρη Κρέτσου με ξένες Ενώσεις οπτικοακουστικού τομέα και Παραγωγούς Κινηματογράφου στις Βρυξέλλες. (αναλυτικά)


 

Aντιμετωπίζονται χρονίζοντα ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Πυροσβεστικό Σώματος

Με δύο τροπολογίες της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, στο Σ/Ν: «Υποχρεώσεις αερομεταφορέων σχετικά με τα αρχεία επιβατών - Οδηγία (ΕΕ) 2016/681» αντιμετωπίζονται καίρια και χρονίζοντα ζητήματα στελέχωσης και λειτουργίας του Πυροσβεστικό Σώματος (αναλυτικά)


 

Σ. Φάμελλος: Δεν θα επαναληφθούν τα ίδια αδιέξοδα που οδήγησαν στην τραγωδία στο Μάτι

«Δεν θα επαναληφθούν τα ίδια αδιέξοδα που οδήγησαν και συνετέλεσαν στη μεγάλη τραγωδία και καταστροφή στο Μάτι» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσιάζοντας στη Βουλή τροπολογία (αναλυτικά)


 

«Ισχυρή προοδευτική συμμαχία για να αντιμετωπίσουμε τον νεοφιλελευθερισμό και την άκρα δεξιά»

Η εναρκτήρια ομιλία του Δημ. Παπαδημούλη στην εκδήλωση της "Προοδευτικής Συμμαχίας" στο ΕΚ, με τη συμμετοχή των προέδρων Γκάμπι Τσίμερ (Αριστερά), Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι) (αναλυτικά)


 

Κ. Γαβρόγλου από το Φανάρι: Φεύγω πολύ αισιόδοξος, υπήρξε πολύ γόνιμη συζήτηση

«Φεύγω πολύ αισιόδοξος, υπήρξε πολύ γόνιμη συζήτηση» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου αποχωρώντας χθες το μεσημέρι από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (αναλυτικά)


 

«Έχουμε ταξική μεροληψία και ανοιχτά χαρτιά»

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής συνεχίστηκε την Τρίτη η συζήτηση για το τελικό σχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2019 (αναλυτικά)


 

Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Βαριές οι κατηγορίες - Ζημιά πολλών εκατ. ευρώ για το Δημόσιο

Ο ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων, Ριχάρδος, που συνελήφθη, φέρεται να είναι αρχηγικό στέλεχος του ενός από τα δύο κυκλώματα λαθρεμπορίας χρυσού που εξαρθρώθηκαν - Σε πολλά εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο (αναλυτικά)


 

Μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος κατά 8% περίπου από τα έργα διασύνδεσης

Η ολοκλήρωση της διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα και των άλλων αντίστοιχων έργων θα «διαγράψει» το 80% των τελών Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), που σήμερα αναλογούν περίπου στο 10% του λογαριασμού, δηλαδή θα φέρει μειώσεις της τάξης του 8%, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)


 

Σε νέα εποχή εισέρχεται ενεργειακά η Κρήτη: Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη διασύνδεση με την Πελοπόννησο

«Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την Κρήτη» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης (αναλυτικά)


 

ΣΔΟΕ: Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών

Ο ΣΔΟΕ ανακοινώνει ότι κατάφερε νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων. (αναλυτικά)


 

Εγκρίθηκε η ανάθεση εκπόνησης μελετών για την κατασκευή πέντε αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη (αναλυτικά)


 

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ξενοφοβική επιστολή συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η επιστολή των συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ που ζητούσαν ουσιαστικά τον αποκλεισμό των προσφύγων από τα αστικά λεωφορεία. (αναλυτικά)


 

Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου του 2019 τα πρώτα καινούργια αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου του 2019 θα δουν οι Θεσσαλονικείς τα πρώτα καινούρια αστικά λεωφορεία στην πόλη, εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές στη σχετική διαγωνιστική διαδικασία. Τα υπόλοιπα καινούρια λεωφορεία θα φτάσουν με την ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν τον διαγωνισμό, σε 15-16 μήνες μετά την έναρξη υλοποίησης του αντικειμένου του, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης (αναλυτικά)



 (αναλυτικά)


 

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο κατάλογος με τις ιστοσελίδες που «έσπασαν» τη χθεσινή απεργία στα ΜΜΕ

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ «αποστέλλει στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ενώσεως, τον κατάλογο με τα sites, που κατά την χθεσινή (27/11) απεργία εργάστηκαν, ώστε να διερευνηθεί το θέμα της απεργοσπασίας μελών της Ενώσεως, με το αίτημα της διαγραφής για παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, περ. ιζ του Καταστατικού, που ορίζει σαφώς την υποχρέωση των μελών να πειθαρχούν απόλυτα στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Συνέλευσης για απεργία» (αναλυτικά)


 

Ρένα Δούρου στην Αίγινα: Πράττουμε τα αυτονόητα σε μία χώρα που τα αυτονόητα είναι τα ζητούμενα

Στην Αίγινα για τα έργα υποδομής η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης 6.000 ανέργων έως 39 ετών από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας (αναλυτικά)


 

Σε διαβούλευση οι προδιαγραφές για προμήθεια αστικών λεωφορείων

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έθεσε σε δημόσια διαβούλευση, τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια αστικών λεωφορείων. (αναλυτικά)


 

Αποκαθίστανται χρονίζουσες αδικίες του δημόσιου συστήματος Υγείας

Δύο σημαντικές ΚΥΑ (Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις) υπογράφτηκαν χτες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (Α. Ξανθός και Π. Πολάκης) και τον αν. Υπουργό Οικονομίας Γ. Χουλιαράκη, βάζοντας τάξη και αποκαθιστώντας χρονίζουσες αδικίες στο πεδίο της αρμονικής και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου συστήματος Υγείας. (αναλυτικά)


 

«Χειρονομία υψηλού συμβολισμού η απόδοση και πάλι στην πόλη του θεάτρου Λυκαβηττού»

Τοποθέτηση του Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην επιστημονική ημερίδα για την επαναλειτουργία του θεάτρου του Λυκαβηττού (αναλυτικά)


 

Πρώτη επίσημη συνεργασία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τη NASA

H NASA έχει ζητήσει την επίσημη κατάθεση προτάσεων για την εξερεύνηση της Σελήνης και ο ΕΛΔΟ έχει αποστείλει, ήδη, σχετικές προκλήσεις για την υποβολή ιδεών από πανεπιστήμια και άλλους ερευνητές (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)