to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 01.12.2021

πηγή: naftemporiki.gr

Κοινωνία

Τους επόμενους μήνες η απόφαση για το θέμα της αποφυλάκισης Πατέλη

Τους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για το θέμα της αποφυλάκισης του πρώην πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη


φωτ. Eurokinissi/Tατιάνα Μπόλαρη

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου , Χαράλαμπος Μωυσιδης, κρίνει ότι η απόφαση  του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, για την οποία ζητεί την άσκηση αναίρεσης, "διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα», αν και -όπως είπε-  «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Ο κ. Μωυσίδης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα του ανήλικου παιδιού του Γ. Πατέλη, λέγοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη», καταλήγοντας ότι
«ο ισχυρισμός του καταδικασθέντα ότι πλήττεται η οικογένειά του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου». Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός,  " η σύζυγός του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί."

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, υποστήριξε πως "ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο εφετείο".

Κατέθεσε μάλιστα και γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως "στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς".

«Όχι» σε Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη

Απορρίφθηκαν από το πενταμελές Εφετείο Αναστολών τα αιτήματα αποφυλάκισης του  πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση και του Κορκοβίλη, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Για την αποφυλάκιση του Κωνσταντίνου  Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του. Και οι δύο υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Όπως είπε η σύντροφός του:  «Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια», ενώ ο συνήγορός του ανέφερε ότι "ήταν βουλευτής, δεν ήταν κομματικό στέλεχος» και « δεν έχει σχέση με επιμέρους πράξεις που αποδόθηκαν σε στελέχη της Χρυσής Αυγής."

Για την αίτηση του Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατάθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του. Μάλιστα, υποστήριξε ο μάρτυρας ότι «δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα ο αδελφός μου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)