to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 16.10.2019

Αθλητισμός

Τούρκικη ομάδα στο Βέλγιο έβαλε 10χρονους ποδοσφαιριστές της να χαιρετήσουν στρατιωτικά!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αυτό που συμβαίνει με τις τουρκικές προκλήσεις και τους στρατιωτικούς χαιρετισμούς στα γήπεδα ως ένδειξη συμπαράστασης στα στρατεύματα της χώρας τους που βομβαρδίζουν τους Κούρδους στη βόρεια Συρία.


Μετά την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών μια τούρκικη ομάδα μεταναστών στο Βέλγιο, η Τουρκσέ, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και κινδυνεύει με βαριά τιμωρία από την βελγική ομοσπονδία, επειδή οι ποδοσφαιριστές της, ακόμα κι αυτοί της Κ10 (!) χαιρέτισαν στρατιωτικά, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στην εισβολή…

Ο σύλλογος μάλιστα επικροτεί τις ενέργειες αυτές και δεν διστάζει να βάλει μπροστά δεκάχρονα παιδάκια, δηλητηριάζοντας τις καρδιές τους με ένα κατάπτυστο μήνυμα στα social media: «Ας είναι η νίκη της ομάδας Κ10 ένα δώρο για τους στρατιώτες μας. Θέλουμε να τους κάνουμε και άλλα δώρα. Όσο είμαστε στη βροχή και το κρύο, θυσιαζόμαστε για την ύπαρξη του τουρκικού έθνους».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Τουρκσέ, Μπασίρ Χαραμάτ από την πλευρά του τόνισε εντελώς κυνικά πως «δεν υπάρχει λόγος να γίνεται τόσος ντόρος με το χαιρετισμό των νεαρών παικτών. Κάθε χρόνο κάνουμε τέτοιες φωτογραφίες, ακόμα και αν δεν υπήρχε σύγκρουση Τουρκίας και Συρίας θα το κάναμε. Γιατί τόση ευαισθησία;».

Όπως ήταν φυσικό οι αντιδράσεις των Βέλγων ήταν έντονες. Πρώτος ο υπουργός Αθλητισμού της Φλάνδρας, Μπεν Βέιτς είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

Δείτε το βίντεο που ανέβασε στην ιστοσελίδα της η Τουρκσέ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)