to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:47 | 01.04.2015

πηγή: real

Διεθνή

Τουρκία: «Συσκότιση» πριν την αιματηρή επιχείρηση στα δικαστήρια

Σάλο και έντονες συζητήσεις προκαλεί στην Τουρκία το «μπλακ άουτ» που επέβαλε στα ΜΜΕ της χώρας η κυβέρνηση, η οποία έδωσε εντολή να μην μεταδίδεται καμία πληροφορία για την ομηρία στα δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης.



Μερικές ώρες πριν επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις στην ομηρία του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιαλτσίν Ακντογάν ενημέρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (RTUK) για την απαγόρευση και εν συνεχεία ενημερώθηκαν και όλα τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο ασφάλειας, ο πρωθυπουργός έχει την εξουσία να απαγορεύει ρεπορτάζ που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και την δημόσια τάξη. Έτσι η εικόνα, οι ζωντανές μεταδόσεις και τα ρεπορτάζ «πάγωσαν» για ώρες στα περισσότερα ΜΜΕ, που μετέδιδαν μόνο την είδηση της ομηρίας. 

Τελικά ο εισαγγελέας στην υπόθεση της δολοφονίας του ανήλικου Μπερκίν Ελβάν τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επιχείρηση και εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μετέβη και χειρουργήθηκε. Οι ένοπλοι ανακοινώθηκε ότι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις. 

Οι ένοπλοι φέρονται να ήταν μέλη του παράνομου Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου (DHKP-C), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από τις τουρκικές αρχές μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας. 

Η Τουρκία έμεινε άφωνη με την φωτογραφία του εισαγγελέα η οποία δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έδειχνε έναν ένοπλο να έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ. 

Την ίδια στιγμή υπήρξε ανακοίνωση από τους απαγωγείς στην ιστοσελίδα halkinsesi με τα αιτήματα τους. Οι ένοπλοι απαιτούσαν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον Μπερκίν Ελβάν να ομολογήσουν το έγκλημα τους ζωντανά στην τηλεόραση και η υπόθεση να εξεταστεί σε λαϊκά δικαστήρια. 

Επίσης, έθεσαν ως όρο για την απελευθέρωση του εισαγγελέα να καταρριφθούν οι κατηγορίες σε βάρος όσων συμμετείχαν και συνελήφθησαν στις πορείες μνήμης για τον Μπερκίν Ελβάν και να καταφέρουν να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τον χώρο των δικαστηρίων.


Δείτε το βίντεο από την μεταφορά του εισαγγελέα στο νοσοκομείο:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)