to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 06.04.2015

Διεθνή

Τουρκία: Σύντομα η αποκατάσταση της πρόσβασης στα social media (ενημέρωση)

Το Twitter και το Facebook αφαίρεσαν τις φωτογραφίες με τον εισαγγελέα οποίος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και μελών της οργάνωσης DHKP-C


Hashtags: , Turkey

Το Twitter συμμορφώθηκε με την απαίτηση της τουρκικής Δικαισύνης να αφαιρέσει τις φωτογραφίες από την ομηρία του Τούρκου εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ Κιράζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ αστυνομικών και μελών της οργάνωσης DHKP-C. Έτσι, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, η πρόσβαση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία θα αποκατασταθεί σύντομα. Στην ίδια κίνηση προχώρησε και το Facebook.

Τούρκος εισαγγελέας διέταξε νωρίτερα την απαγόρευση της πρόσβασης στους δύο ιστότοπους και στην πλατφόρμα διαδικτυακών βίντεο YouTube, επειδή είχαν δημοσιοποίησει εικόνες από την ομηρία του άτυχου δικαστικού (βλέπε αναλυτικά παρακάτω).

******

Συγκεκριμένα,  έγγραφο που εστάλη από την Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης προς την τουρκική ένωση τηλεπικοινωνιακών παρόχων ζητά από τις εταιρείες μέλη του να απαγορεύσουν την πρόσβαση προς τα τρία αυτά δίκτυα. 

Οι τουρκικές αρχές μπλόκαραν την πρόσβαση σε τρία κοινωνικά δίκτυα, το Twitter, το Facebook και το Youtube λόγω της ανάρτησης φωτογραφιών του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, στις οποίες εικονίζεται με το πιστόλι στον κρόταφο με φόντο τα σύμβολα της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C.

Η απαγόρευση θα είναι προσωρινή και θα ισχύσει και για 166 σελίδες που δημοσίευσαν εξίσου και παρά την απαγόρευση φωτογραφίες και πλάνα από την ομηρία του εισαγγελέα.

Ήδη έχει διαταχθεί δικαστική έρευνα κατά επτά εφημερίδων που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες του εισαγγελέα, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης έπειτα από το εξάωρο θρίλερ ομηρείας της 31ης Μαρτίου στο δικαστικό μέγαρο της περιοχής Τσαγλαγιάν.

Είναι η δεύτερη φορά  όπου στην Τουρκία εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μετά τον Μάρτιο του 2014, οπότε ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκία και νυν πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει να απαγορευθεί η πρόσβαση στο Facebook και το Twitter μετά τη δημοσιοποίηση υποκλαπεισών ηχογραφημένων συνομιλιών που φέρονται να αποδείκνυαν τη διαφθορά στο περιβάλλον του.

View image on Twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)