to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 11.10.2022

Διεθνή

Τουρκία- Ρωσία: «Αμοιβαία κατανόηση» για την ανάγκη εκεχειρίας διέκρινε ο τούρκος υπ. Άμυνας

Ανάγκη για εκεχειρία ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία βλέπει ο τούρκος υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ- Πρέπει να υπάρξει εκεχειρία, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή


Ο τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ διέκρινε «αμοιβαία κατανόηση» για την ανάγκη εκεχειρίας στην Ουκρανία κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρεται ότι ο Ακάρ υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και να εδραιωθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή.

«Υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα για κατεπείγουσα κήρυξη εκεχειρίας προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και να αποκατασταθεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή. Διαπιστώθηκε με ικανοποίηση ότι υπήρξε αμοιβαία κατανόηση σε ό,τι αφορά την εκεχειρία», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία Ακάρ-Σοϊγκού έγινε εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, οι οποίες ήταν πάντως μικρότερης έντασης σε σύγκριση με χθες Δευτέρα, όταν 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της ουκρανικής επικράτειας.

Οι υπουργοί Άμυνας της Τουρκίας και της Ρωσίας συζήτησαν επίσης για τη συμφωνία σχετικά με τις εξαγωγές σιτηρών και την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και για τις εξελίξεις στη βόρεια Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)