to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:36 | 19.02.2015

Διεθνή

Τουρκία: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω του χιονιά στην Κωνσταντινούπολη

Τα σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές συνεχίστηκαν σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν παραλύσει την πόλη από προχθές Τρίτη.



Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines (ΤΗΥ) ανακοίνωσε στον ιστότοπό της την ακύρωση όλων των πτήσεων εσωτερικού κατά τη διάρκεια της ημέρας από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και τη ματαίωση περισσότερων από 200 πτήσεων εξωτερικού από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σε πολλές πτήσεις, οι ακυρώσεις αυτές μετέτρεψαν την ζώνη πτήσεων εξωτερικού σε έναν τεράστιο κοιτώνα όπου είχαν συνωστισθεί χιλιάδες επιβάτες που περίμεναν τις πτήσεις τους.

«Εμείς, εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο χιονοπτώσεις… Όμως καταλαβαίνω, σε μια χώρα σαν αυτήν, είναι ασυνήθιστο» δήλωσε με απαισιοδοξία ένας Σουηδός επιβάτης μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

«Όμως η ενημέρωση γίνεται πραγματικά με το σταγονόμετρο, είναι δύσκολο με τα παιδιά, έχουμε κοιμηθεί εδώ, πεινάνε και είναι κουρασμένα» προσέθεσε ο ίδιος.

«Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε εισιτήρια και δεν μας δίνουν παρά ελάχιστες πληροφορίες», διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος επιβάτης από τη Σουηδία που έχει εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Η THY ακύρωσε επίσης κάποια από τα δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χειρότερες που πλήττουν την περιοχή εδώ και 28 χρόνια σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έχουν σαρώσει την περιοχή από την Τρίτη το βράδυ, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις, ιδίως στο οδικό δίκτυο.
Το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 70 εκατοστά σε ορισμένες συνοικίες της πόλης, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, όπως και χθες.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Τουρκίας οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να πλήττουν την Κωνσταντινούπολη έως αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)